Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ για τις προσπάθειες να επιβληθούν συμβούλια διοίκησης και να συκοφαντηθεί το πανεπιστημιακό κίνημα

Η αήθης προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του περιεχομένου της ηλεκτρονικής επιστολής/ενημέρωσης, την οποία απέστειλε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ σε συναδέλφους του, δεν είναι κάτι το μη αναμενόμενο. Η επιλογή της δημοσίευσης του μηνύματος, καθώς και της λίστας των αποδεκτών από την ΚΙΠΑΝ (της συνδικαλιστικής παράταξης πανεπιστημιακών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ), που στήριξε και στηρίζει την κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, είναι συνειδητή. Η πράξη αυτή στοχεύει αναμφισβήτητα στην άσκηση πιέσεων προς τους αποδέκτες του μηνύματος μέσω της δημιουργίας κλίματος συνωμοσιολογίας και στοχοποίησης με την παρουσίαση δήθεν στοιχείων (με ονοματεπώνυμα πάντα), ύπαρξης και δράσης οργανωμένων μειοψηφιών.

Κύριος στόχος τους δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά κυρίως οι συνδικαλιστικές διαδικασίες σε επίπεδο συλλόγων και η απονομιμοποίηση της δράσης και των αγωνιστικών αποφάσεων των συλλόγων των πανεπιστημιακών,  αποφάσεις, που είναι στη γραμμή απόρριψης της ενσωμάτωσης της εκπαίδευσης στην επιχειρηματική κερδοφορία. Παράλληλα επιχειρούν να αποδυναμώσουν και να απαξιώσουν την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και το κύρος των μαζικών διαδικασιών των συλλόγων διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Ως Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ δηλώνουμε τα παρακάτω:

Δίνουμε ένα δημόσιο και ανοικτό αγώνα για να μην κατεδαφιστεί ο δημόσιος, δημοκρατικός και δωρεάν χαρακτήρας του πανεπιστημίου.

Έχουμε δημόσια και ανοικτά διακηρύξει ότι θα αγωνιστούμε για τη μη εφαρμογή και την τελική κατάργηση του νόμου 4009/2011.

Έχουμε δημόσια και ανοικτά διακηρύξει, στη βάση των αποφάσεων της συντριπτικής πλειονότητας των συλλόγων της πανεπιστημιακής κοινότητας, την απόφασή μας να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης, σε συνεργασία και αγωνιστικό συντονισμό με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια.

Έχουμε δημόσια και ανοικτά διακηρύξει τη συλλογική μας απόφαση ότι κάθε προσπάθεια να εφαρμοστεί ο νόμος σε ένα πανεπιστήμιο μας αφορά όλους εξίσου και ότι όσοι δοκιμάζουν να προχωρήσουν σε βήματα εφαρμογής του νόμου θα βρίσκουν μπροστά τους πανεπιστημιακούς και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι η ματαίωση των εκλογικών διαδικασιών ενόχλησε τόσο την κυβέρνηση, που επιστρατεύει ακόμη και εισαγγελικές παρεμβάσεις και οικονομικούς εκβιασμούς προς τα πανεπιστήμια για να υποτάξει το πανεπιστημιακό κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκει αρωγούς τα φιλικά της ΜΜΕ, τα οποία προκλητικά συνεχίζουν τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των πανεπιστημιακών φορέων που αντιστέκονται στην πολιτική απαξίωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Θα ήταν προτιμότερο να προβληματιστούν, η κυβέρνηση και τα διάφορα φερέφωνά της, από το γεγονός της ασήμαντης έως μηδενικής προσέλευσης των μελών ΔΕΠ στις εκλογικές διαδικασίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή εκδηλώνεται τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική εξαθλίωση και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε όλες τις μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στην εφαρμογή της και στη συγκάλυψη των υπευθύνων μέσα και έξω από τη χώρα μας.

Εμείς, οι εκπρόσωποι της  μεγάλης πλειοψηφίας των Συλλόγων ΔΕΠ των πανεπιστημίων της χώρας τους οποίους διαβάλλουν και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν αυτοί που διαλύουν όχι μόνο την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά ολόκληρη τη χώρα μας, αλλά και όλοι οι άλλοι, τα μέλη ΔΕΠ των Συλλόγων μας, που στηρίζουν και υλοποιούν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, τις  αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, των Συλλόγων των εργαζομένων, διοικητικών, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, αλλά και τις αποφάσεις των Συνόδων των Πρυτάνεων που εκφράζουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νόμο πλαίσιο, είμαστε εκείνοι που με βαθύτατη συνείδηση της ακαδημαϊκής μας ευθύνης απέναντι στο ρόλο που η κοινωνία και η πανεπιστημιακή κοινότητα μας εμπιστεύθηκε, θεωρούμε υποχρέωση και τιμή αυτή τη δράση μας επιθυμώντας να κοιτάμε στα μάτια τους φοιτητές μας, τους γονείς τους και τις οικογένειές μας. Έχουμε επίγνωση ότι επιτελούμε το χρέος μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΝΟΜΟΣ 4009/2011 ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

16 Φεβρουαρίου 2012

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*