Δεν θα κάτσουμε να μας σφάξετε για να αγιάσουμε: Ή εμείς ή εσείς!

Του Νίκου Μπέκη*

Ιδού λοιπόν και ο Σαμαροπαπανδρέου βγήκε, σε διάγγελμα, στην τηλεόραση να μας πει, κι αυτός, ότι ψηφίζει το νέο Μνημόνιο και την υποδουλωτική Δανειακή Σύμβαση για να σώσει την Ελλάδα! Ακριβώς ό,τι είχε πει έλεγε και λέει διαρκώς ο Παπανδρεοσαμαράς, ο Παπαδήμος, ο Καρατζαφέρης κι όλος ο συρφετός που παραδίδει χώρα και λαό στους αδηφάγους δανειστές, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Όλοι αυτοί οι Σαμαροπαπανδρεοκαρατζαφεροπαπαδήμηδες ξέρουν, όπως ξέρουμε και όλοι εμείς πια, το μέγεθος του ανοσιουργήματός τους. Ξέρουν και ξέρουμε πως αυτό που ετοιμάζονται να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή είναι, στην ουσία, η καταδίκη του Ελληνικού λαού στην διαρκή φτώχια, στην εξαθλίωση, στην πείνα, στον αργό θάνατο. Ξέρουν και ξέρουμε επίσης ότι αυτό που ετοιμάζονται να ψηφίσουν είναι η μετατροπή της χώρας μας, και επίσημα πλέον, σε νεοαποικία του διεθνούς κεφαλαίου. Προσπαθούν λοιπόν να ψελλίσουν τις κλασσικές, χιλιοειπωμένες δικαιολογίες των «αγαθών» προθέσεων, των «υψηλών» κινήτρων, του «ιερού» καθήκοντος.

Τους απαντάμε με κάθε σαφήνεια: Κύριοι, δεν πείθετε πλέον! Θυμόμαστε πως και οι δικτάτορες, σαν τον Παπαδόπουλο, και οι προδότες, συνεργάτες των Γερμανών, σαν τον Τσολάκογλου, τέτοιες δικαιολογίες, τέτοιες προθέσεις επικαλέστηκαν!

Τα λόγια σας δεν μπορούν να κρύψουν την καταστροφή και την βαρβαρότητα που προκαλέσατε και θέλετε να γενικεύσετε και να παγιώσετε. Η καθημερινή πραγματικότητα «μιλάει» πολύ πιο πειστικά από εσάς. Όταν οι άνεργοί ξεπέρασαν, προ πολλού, το ένα εκατομμύριο και σεις σχεδιάζετε, ξεδιάντροπα, και άλλες απολύσεις, όταν δεν υπάρχουν πια συντάξεις ,αλλά επιδόματα γηρατειών, όταν δεν υπάρχει περίθαλψη, όταν οι μισθοί «κινεζοποιούνται», όταν η θέρμανση είναι πολυτέλεια, όταν έκαναν, μαζικά, την εμφάνισή τους τα λαϊκά συσσίτια, όταν έχουμε τους πρώτους θανάτους από πείνα και κρύο, όταν «του λαού το στάρι σε καμιόνια το φορτώνουνε και πάει», τότε ένας δρόμος μένει μόνο: Η λαϊκή εξέγερση!

Σήμερα τα διλλήματα δεν είναι πλέον αυτά που εσείς βάζετε νομίζοντας ότι μπορείτε να συνεχίσετε τον εκβιασμό του λαού μας. Τα εκφοβιστικά ερωτήματα, «ευρώ ή δραχμή», «μέτρα ή χρεοκοπία»κ.τ.λ., δεν είναι πια αποτελεσματικά. Ο λαός, με όλο και πιο μεγάλη σαφήνεια, με όλο και πιο μεγάλη ένταση, σε όλο και πιο μεγάλη κλίμακα βάζει το δικό του κυρίαρχο, αποφασιστικό, βασικό δίλλημα: Ή εμείς ή εσείς!

Και ξέρετε και ξέρουμε πως στον πόλεμο αυτό, που εδώ και δυο χρόνια εξαπολύσατε εναντίον μας, μπορούμε να νικήσουμε. Μπορούμε να σας βάλουμε στο αεροπλάνο και σας και την ΤΡΟΙΚΑ σας και τα Μνημόνιά σας και τις Συμβάσεις σας! Πρώτα-πρώτα γιατί είμαστε περισσότεροι. Μετά γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ύστερα γιατί έχουμε, εμείς και όχι εσείς, τον άριστο οιωνό, το «αμύνεσθαι περί πάτρης!». Τέλος, γιατί μόνο εσείς έχετε να χάσετε απ’ αυτόν τον πόλεμο. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Αντίθετα έχουμε να κερδίσουμε πάλι τον κόσμο μας, που μας τον κλέψατε!

Και ξέρετε και κάτι άλλο, εξ ίσου σημαντικό; Πολύ μικρή σημασία έχει αν, βιάζοντας τη θέληση του λαού, ψηφίσετε τα ανοσιουργήματά σας αύριο στη Βουλή. Αυτά, μαζί με σας, θα γίνουν σύντομα, πολύ σύντομα, σκόνη και θρύψαλα απ’ την οργή του λαού!

*Ο Ν. Μπέκης είναι πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*