Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ

Όλες/οι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 18:30, στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Ο ελληνικός λαός- εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, συνταξιούχοι- περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Η δυστυχία, η εξαθλίωση που συναντάμε γύρω μας καθημερινά ολοένα και περισσότερο είναι φαινόμενο πρωτόγνωρο για τις τελευταίες δεκαετίες. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της τρόικας προετοιμάζει το λαό για ολοκληρωτική πτώχευση η οποία θα στοχεύσει, από τη μια, στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και από την άλλη στα εργασιακά δικαιώματα και τον μισθό των εργαζομένων, τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερο καθήκον της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι συμφωνία του «κουρέματος» του χρέους και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, που θα υπονομεύσει τη ζωή μας για πολλές δεκαετίες και θα αυξήσει εντέλει το χρέος, καθώς και ενός νέου μνημονίου, ακόμα σκληρότερου από τα προηγούμενα, που θα καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, τις συλλογικές συμβάσεις, τα επικουρικά μας ταμεία, θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, θα οδηγήσει στην ανεργία καινούργιες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους…

Το δόγμα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου είναι «όλα στις τράπεζες – ψίχουλα στην κοινωνία», κι αυτό επαληθεύεται απόλυτα στον παρακάτω πίνακα από τον προϋπολογισμό του 2012:

Μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρότατο εργατικό κίνημα, μια πρωτόγνωρη λαϊκή αντίσταση στα ανελέητα μέτρα που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να κρατήσει το κίνημα σε επίπεδα διαμαρτυρίας και εκτόνωσης. Οι εργαζόμενοι με πείσμα δίνουν μια παρατεταμένη μάχη ανατροπής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στη χώρα μας. Παρά την αδυναμία του εργατικού κινήματος να πετύχει νίκες και παρά την πραξικοπηματική ψήφιση όλων των μέτρων, η συνειδητοποίηση της κοινωνίας προχωράει με τεράστια βήματα και οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος συναντούν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Παρά τα συντριπτικά χτυπήματα που έχει δεχτεί η δημόσια εκπαίδευση τον τελευταίο χρόνο (συγχωνεύσεις, τριαντάρια τμήματα, βιβλία, κενά-αδιοριστία, κατάργηση υποστηρικτικών θεσμών, υποχρηματοδότηση κ.ο.κ.) και οι εκπαιδευτικοί (περικοπές μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.λπ.), η συμμετοχή τους στο αναπτυσσόμενο εργατικό κίνημα δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στη συγκυρία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναβαθμιστεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο εργατικό κίνημα είναι η ουσιαστική αλλαγή της μέχρι τώρα διαμορφωμένης αντίληψης της ανάθεσης, του κινήματος δι’ αντιπροσώπων· μια αντίληψη που καλλιέργησε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για πολλά χρόνια.

Προϋπόθεση για να νικήσουμε, για να ξαναπάρουμε πίσω όσα μάς στέρησαν, είναι να ανατρέψουμε αυτήν την αντίληψη, να αναπροσανατολίσουμε το κίνημα σε μια κατεύθυνση πανεργατικής συσπείρωσης και πολιτικής αναβάθμισης του κινήματός μας. Η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων. Και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί με τον τρόπο που δόθηκε μέχρι σήμερα, κάτω από την ηγεσία της γραφειοκρατίας, που αν και δημιούργησε γεγονότα ιστορικών διαστάσεων, δεν αρκούν για να μας οδηγήσουν σε μια άλλη κατάσταση, όπου οι εργαζόμενοι θα νικήσουν και θα αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων προς το συμφέρον τους.

Στην κατεύθυνση λοιπόν του ξεπεράσματος των αγκυλώσεων των συνδικαλιστικών ηγεσιών, της συσπείρωσης των εκπαιδευτικών και της συμπαράταξης με άλλους κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, εμείς:

  • καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη ΓΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου την Πέμπτη 26/1 και ώρα 18:30 στα Κεντρικά Λύκεια,
  • ορίζουμε ως αιχμές της δράσης μας την ανάγκη αποτροπής της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου, απόσυρσης του νέου μισθολογίου και όλως των αντιεκπαιδευτικών νόμων, την ανάγκη αποτροπής της εφεδρείας και των απολύσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που παίρνουν το χαρακτήρα χιονοστιβάδας, την πλήρη ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη,
  • προτείνουμε αγωνιστικό πενθήμερο (13-18/2) με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, με απεργία και συλλαλητήρια, με εκδηλώσεις αλληλεγγύης κ.λπ., με ορίζοντα κλιμάκωσης και ανατροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών,
  • καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε όλους τους εργαζομένους, σε σωματεία και συλλόγους που βρίσκονται σε αγωνιστική κίνηση, που απειλούνται με απολύσεις, περικοπές, μειώσεις μισθών, επιδιώκοντας τον συντονισμό των δράσεών μας και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όλες/οι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 18:30, στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*