Εκπ/κή Παρέμβαση Αχαΐας: Να σταματήσουμε το σπιράλ του θανάτου τώρα!

 Να σταματήσουμε το σπιράλ του θανάτου τώρα!

Της τρόικας και του «μαύρου Μετώπου» στο πολιτικό, αλλά και στο εκπαιδευτικό, εργασιακό, κοινωνικό, ασφαλιστικό, πολιτισμικό και οικονομικό πεδίο

«…το ελάχιστο απαραίτητο, χωρίς το οποίο τίποτα δεν μπορεί να γίνει, είναι να προσδιορίσουμε με ακρίβεια ποιος είναι ο εχθρός – σύμφωνα με την παλαιά πολιτική σοφία που λέει ότι το άλφα στην πολιτική είναι ο διαυγής καθορισμός του εχθρού και του φίλου»

Φώτης Τερζάκης, 23-01-2012

Συναδέλφισσες, -οι

Ζούμε ιστορικές στιγμές ως χώρας «πειραματόζωο», αλλά έχουμε και ένα μεγάλο ακόμα εκπαιδευτικό προνόμιο: Ενώ είμαστε δάσκαλοι στους μαθητές μας, να δεχόμαστε τόνους «λάσπης» από την ίδια την Υπουργό μας, αφού θέλει να στήσει γρήγορα την «αξιολόγηση»-καρμανιόλα «…Είπα τον πρώτο χρόνο εθελοντικά, τον δεύτερο υποχρεωτικά. Δήλωσαν μερικές χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα. Μπήκαν μέσα στα σχολεία με ξύλα, με ρόπαλα, χτύπησαν καθηγητές, έβαλαν μέχρι και φωτιές. Τα χιλιάδες σχολεία μέσα σε μια βδομάδα έγιναν 500. Δεν υπήρξε μια ανακοίνωση κόμματος, μια διαμαρτυρία από την τοπική κοινωνία….». Το αντίθετο όμως ισχύει:

– Οι γονείς των μισών μαθητών μας ήδη βιώνουν έναν επικίνδυνο (συνάμα διεθνικό, ευρωπαϊκό και  ιθαγενή) πολιτικό ολοκληρωτισμό, τη νέα φτώχεια, τις απολύσεις, την ανεργία, τα χαράτσια, τη διάλυση του τομέα υγείας και τώρα σιγά-σιγά και το σχολείο «της αγοράς» που έρχεται μετά πολλών επαίνων: Υποχρηματοδότηση, διάλυση υποστηρικτικών δομών, πολλαπλό εκβιασμό των εκπαιδευτικών, δήθεν αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση. Και μη ξεχαστούμε: νέες συγχωνεύσεις έως 24-2-2012!!!

– Οι νεότεροι συνάδελφοι (αναπληρωτές & μόνιμοι) αρχίζουν να βιώνουν «μισθούς Βουλγαρίας», οι ενδιάμεσοι «το σκιάχτρο της αξιολόγησης-απόλυσης», οι παλιοί τον «εκβιασμό της βίαιης και πρόωρης συνταξιοδότησης». Ετοιμάζουν το σχολείο φυλακή για τα παιδιά μας, χωρίς μέλλον και τις «καινοτομίες» ως  βιτρίνα. Αγγλοσαξονικά – νεοφιλελεύθερα καπιταλιστικά σχέδια, όταν ήδη  έχουν πια καταρρεύσει εκεί…

«Είναι ένας πραγματικός πόλεμος όλων εναντίον όλων: ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα, ανάμεσα στις ίδιες τις εθνοκρατικές συνιστώσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες και τις τράπεζες, και… ανάμεσα στην ανταγωνιστικά διαπλεκόμενη παγκόσμια κεφαλαιοκρατική ελίτ και στον κόσμο της εργασίας… Η Ελλάδα αποδείχθηκε ο πλέον αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, οπότε στις πλάτες της έγινε προσπάθεια να φορτωθεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Προφανώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση λόγω ενδημικών παθολογιών τις οποίες όλοι ξέρουμε, αλλά δεν θα επαναλάβω εδώ γιατί ο υπερτονισμός τους… έχει τον εξαιρετικά ύποπτο σκοπό να συγκαλύπτει την ολική εικόνα.» (Φώτ. Τερζ., ό.π.).

Συνάδελφοι, -ισσες

Δεν παραδιδόμαστε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν κάνουμε παθητική υπομονή, αλλά αντιστασιακή και ενεργητική. Οπλιζόμαστε με το δίκιο μας και το δικό μας πολιτισμό. Έχουμε στα όπλα μας την πολλαπλή αλληλεγγύη στα σχολεία απέναντι στην πολιτική και δημοσιοϋπαλληλική βία. Αναπτύσσουμε την μετωπική μας δράση από το σχολείο, το σωματείο, τα κινήματα.

Έχουμε ως αφορμή τη νέα εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που ανοίγει πολλαπλές δυνατότητες [το πλαίσιο ψηφίστηκε κατ’ αρχήν από Παρεμβάσεις, Συν. Κινήσεις και ΔΑΚΕ, ενώ το πρόγραμμα δράσης και από το ΠΑΜΕ, με Σύνοδο προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 4-2-2012]. Δυο είναι τα κύρια σημεία του:

Ι) Η εβδομάδα πολλών εναλλακτικών μορφών δράσης & αντίστασης και  ΙΙ) Η δυνατότητα πολιτικής απεργίας να τους σταματήσουμε και διώξουμε. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε την αποσπασματικότητα και να δώσουμε οργανωμένη συνέχεια και αποτελεσματική προοπτική.

●  Συζητάμε πάλι μεθοδικά στα σχολεία  και

Αποφασίζουμε στη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ (Πέμπτη 2-2-2012, ώρα 7.00 μμ στο Εργ. Κέντρο με απαρτία αυτή τη φορά τους 165 παρόντες).

 

Πάτρα, 31-1-2012,

Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαΐας

αυτόνομο μέλος των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων και συνδημιουργόςτου Ενιαίου Μετώπου Αντίστασης Καθηγητών Αχαΐας

http://eparemvasiax.wordpress.com/  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*