Οι αχαλίνωτοι!

Σχόλιο από το μπλογκ του Ανεξάρτητου Συνδυασμού-Εκπαιδευτικής Παρέμβασης Ημαθίας

Το τελευταίο διάστημα πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν, κυριολεκτικά, ξεσαλώσει! Αντιλαμβανόμενοι ότι πλησιάζει το τέλος της πολιτικής τους καριέρας, έντρομοι μπροστά στην προοπτική να χάσουν όχι μόνο τον υπουργικό θώκο, αλλά και την έδρα τους στη Βουλή και να αναγκαστούν να βγουν στην αγορά εργασίας ή, έστω, αν υποθέσουμε ότι με τόσα χρόνια υπουργιλίκι δεν έχουν ανάγκη πια εργασίας, να κινηθούν ως κοινοί θνητοί στον κοινωνικό περίγυρο, λένε και πράττουν τα πιο απίθανα πράγματα που νομίζουν ότι θα τους διασώσουν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ένας (Λοβέρδος) λέει πως «θα γίνει μακελειό αν κατηγορηθεί ο Παπανδρέου» ότι αλλοίωσε το χρέος για να μας βάλει στο ΔΝΤ. Ο άλλος (Παπαιωάννου) ζητάει να απολυθούν οι εισαγγελείς που ερευνούν οικονομικά εγκλήματα και έχουν καταγγείλει παρεμβάσεις. Ένας τρίτος (Ρέππας) δηλώνει ότι θα βάλει 750.000 δημόσιους υπαλλήλους να δώσουν εξετάσεις αξιολόγησης μέσω ΑΣΕΠ!  Άλλος πάλι (Χρυσοχοιδης) ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει! Τέλος, κάποια άλλη (Άννα-Φωτοτυπούλα Διαμαντοπούλου) λέει πως δεν θέλει να γίνουν εκλογές ή, αν γίνουν, να σχηματιστεί «κυβέρνηση αρίστων», προφανώς θεωρώντας τον εαυτό της μια εξ αυτών, των «αρίστων»! Λέει επίσης πως οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα αξιολογηθούν φέτος όλοι και όποιος αρνηθεί όχι μόνο θα μείνει στάσιμος βαθμολογικά, μισθολογικά, υπηρεσιακά, αλλά θα απολυθεί κιόλας!

Προσπερνώντας την τρικυμία εν κρανίω, αλλά και το θράσος, την αλαζονεία των λόγων και των πράξεων αυτών, την ταραχή, αλλά και τον έρποντα φασισμό που υποδηλώνουν, θα σταθούμε ειδικά στην κ. Διαμαντοπούλου. Αν ζούσαμε σ’ ένα αστικό κράτος στοιχειώδους δικαίου, η κυρία αυτή θα έπρεπε, προ πολλού, να είχε καθαιρεθεί απ’ το υπουργείο και να της είχαν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα τουλάχιστον για μια δεκαετία! Καταδικάστηκε διότι:

  1. Άφησε, εν γνώσει της, με πράξεις και παραλείψεις, τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της επικράτειας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς χωρίς βιβλία για τρεις μήνες και σε μερικούς τίτλους , μέχρι σήμερα.
  2. Συνέβαλε, ως ηθική αυτουργός, σε τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος, μέσω των φωτοτυπιών στις οποίες αναγκαστικά προσέφυγαν τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των βιβλίων. Ομοίως είναι ηθική αυτουργός και για τεράστια σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού και ωρών καταχρηστικής εργασίας.
  3. Εξήγγειλε και έθεσε σε λειτουργία ένα νέο σχολείο, χωρίς να το θεσμοθετήσει επίσημα, με νόμο του κράτους, και χωρίς να ξεκαθαρίσει πλήρως όλες τις παραμέτρους της λειτουργίας του. Σ’ όλο αυτό το διάστημα (από Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα), ενώ το εν λόγω σχολείο είχε τεράστια προβλήματα λειτουργίας, ιδιαίτερα με το αναλυτικό πρόγραμμα και τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων, η κ. Διαμαντοπούλου αδιαφορούσε πλήρως, έχοντας στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της και το ενδιαφέρον της στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματός της και στο ΠΑΣΟΚ PLUS!
  4. Αποφάσισε και εφάρμοσε την συγχώνευση και κατάργηση άνω των χιλίων σχολείων σ’ όλη την επικράτεια στερώντας ή εμποδίζοντας και ταλαιπωρώντας χιλιάδες ελληνόπουλα από την πρόσβαση στη γνώση. Με τις ενέργειες αυτές παραβίασε βασικά άρθρα του Συντάγματος, στο όνομα της, εικαζόμενης ή εκφρασμένης αδιάφορο, θέλησης της ΤΡΟΙΚΑ.

Μετά από όλα αυτά είναι, πράγματι, απορίας άξιο, τι είδους άνθρωπος μπορεί να είναι η κ. Διαμαντοπούλου, ώστε να τολμά , ακόμα και τώρα, να μιλά!

Και σε κάθε περίπτωση, τι είδους άνθρωποι είμαστε όλοι εμείς, οι χιλιάδες, τα εκατομμύρια εμείς, που τους ανεχόμαστε ακόμα αυτούς και τους όμοιούς τους, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ;

Υ.Γ. Δύο λόγια για τον κ. Λοβέρδο: Αν θέλετε να δείτε πραγματικό, καθημερινό μακελειό, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε, αν τολμάτε βέβαια, ένα νοσοκομείο, ένα κέντρο υγείας, ένα ιατρείο του ΙΚΑ. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε έναν ασφαλισμένο που πληρώνει συνδρομή και δεν έχει γιατρό και φάρμακα γι’ αυτόν και τα παιδιά του, έναν άρρωστο που δεν έχει χρήματα για εργαστηριακές εξετάσεις, ειδικά φάρμακα και πρόσβαση σε νοσοκομείο, έναν άπορο, ανασφάλιστο που υποφέρει χωρίς στοιχειώδη περίθαλψη, έναν οποιονδήποτε κακομοίρη που κινδυνεύει να πάει «σαν το σκυλί στ’ αμπέλι!» Τολμάτε να το κάνετε;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*