Αλληλεγγύη στους απεργούς της INTRACOM Defence Electronics

Το απεργιακό δελτίο τύπου των εργαζομένων στην INTRACOM Defence Electronics:Παιανία 26.01.2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -2

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS σήμερα συμπληρώνουν ήδη 5 μέρες απεργίας με καθολική συμμετοχή και μαζική παρουσία στην περιφρούρηση, ενάντια στις βαριές μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η εταιρία (καθώς και 3 3ωρες στάσεις εργασίας με ΓΣ με τεράστια συμμετοχή). Πραγματοποίησαν με καθολική συμμετοχή δύο 48ωρες απεργίες 17-18.1.2012 και 20&23.1.2012 με απόφαση μαζικότατων Γενικών Συνελεύσεων κατά τη διάρκεια 3ωρων Στάσεων Εργασίας στις 16.1 και 19.1. Συνεχίζουν και με νέα πιο ισχυρή απόφαση που βγήκε μέσα από νέα Στάση Εργασίας και ΓΣ στις 24.1 με 3ημερη απεργία στις 25-26-27.1.2012. Νέα ΓΣ με Στάση Εργασίας θα γίνει στις 30.1 για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα αν η εργοδοσία επιμείνει στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μας, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής. Το ΔΣ του Σωματείου στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ κήρυξε και πραγματοποίησε την Πέμπτη 26.1 3ωρη στάση εργασίας σε όλον τον όμιλο και απεργιακή συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το συγκρότημα Γ στην Παιανία (εγκαταστάσεις DEFENSE) για στήριξη του σκληρού αλλά δίκαιου αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στο DEFENSE και που αφορά όλους: αν περάσουν τα Προκρούστια μέτρα σήμερα στο DEFENSE αύριο θα επεκταθούν σε όλον τον όμιλο, με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Συγκεκριμένα ο λόγος που οι εργαζόμενοι στην INTRACOM DEFENSE προχώρησαν μαζικά κι αποφασιστικά στον απεργιακό αγώνα, είναι η ανακοίνωση προ ημερών από τη διοίκηση πως σκοπεύει να επεκτείνει την περσινή μείωση μισθών και για το 2012 με ατομικές συμβάσεις και επιπρόσθετα να επιβάλει 4ημερη εκ περιτροπής εργασία και κόψιμο επιδομάτων (βρεφονηπιακού και ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης), με τη δικαιολογία ότι η εταιρία παρουσίασε ζημιές το 2011. Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε διαρκώς κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχει δανειακό άνοιγμα. Να ληφθεί υπόψη ότι 1 χρόνο πριν η εργοδοσία προχώρησε σε όλο τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, παρά την αντίδραση των εργαζομένων που εκφράσθηκε με 2 μαζικές 48ωρες απεργίες. Πρόκειται για μια ολοκάθαρη απόπειρα της εργοδοσίας να επιβάλλει στους εργαζόμενους το γνωστό «δόγμα»: τα κέρδη δικά μας (για τους μεγαλομετόχους και τα διευθυντικά στελέχη) κι οι ζημιές δικές σας (για τους εργαζόμενους), ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ελέγξει τις αντιδράσεις με την τακτική του «σαλαμιού» και του διαίρει και βασίλευε, εφαρμόζοντας «πιλοτικά» τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα στο DEFENSE.

Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης επίθεσης μέσα στην κρίση που θέλουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση-τρόϊκα-ΣΕΒ και αποθράσυνσης της εργοδοσίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι στο DEFENSE συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να στηρίξουν τα δικαιώματα και τους μισθούς ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, παρά επίμονος αγώνας στο δρόμο που χάραξαν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο ALTER, Ελευθεροτυπία, ΛΟΥΚΙΣΑ, Γερολυμάτο κ.ά. Επίσης σα συνέχεια και βάθεμα του αγώνα των εκατομμυρίων απεργών-διαδηλωτών στις αλλεπάλληλες πανεργατικές απεργίες και συλλαλητήρια τα τελευταία 2 χρόνια ενάντια στις πρωτοφανείς πολιτικές μνημονίων που καταστρέφουν τους εργαζόμενους, φέρνοντας φτώχεια και ανεργία.  Επιχειρούν έτσι να τους φορτώσουν την κρίση για χάρη των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και των διεθνών δανειστών που τη δημιούργησαν.

Οι εργαζόμενοι στο DEFENSE είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν διασφαλίζοντας ότι θα μπορούν με το μισθό να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες. Το σωματείο καλεί το εργατικό κίνημα της χώρας να συνεχίσει να εκδηλώνει τη συμπαράστασή του με όποια πρωτοβουλία θεωρεί πρόσφορη κατά τη διάρκεια της απεργίας.

 

Το ΔΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*