Αγωνιστική Παρέμβαση-“Γληνός” Πειραιά: Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ αρ. φ. 6, 27 – 1 – 2012: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

1. Γενική Συνέλευση Πέμπτη 2 – 2, Ώρα 13.00μ.μ.(Συγκρότημα Τζαβέλα).

Το Δ.Σ. πήρε απόφαση για Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. την επόμενη Πέμπτη σχετικά με την εισήγηση της ΟΛΜΕ που εκτός των άλλων προτείνει και απεργία στις 14/2. Η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία για να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί και να οργανώσουμε τη δράση μας για την αντιμετώπιση τους.

Το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ:

  • Περιοδείες του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, συσκέψεις ΕΛΜΕ και συζητήσεις στα σχολεία στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και αγωνιστικής ενεργοποίησης των συναδέλφων. Στόχος να γίνει συζήτηση με αφορμή την εισήγηση αυτή σε κάθε σύλλογο διδασκόντων με ευθύνη και προγραμματισμό από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ.
  •  Επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους γονείς που θα τυπωθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.
  •  Συμμετοχή των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων σε πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, σε κινήματα αυτό-οργάνωσης και αλληλεγγύης, συντονισμός σε τοπικό επίπεδο με συλλόγους και πρωτοβάθμια σωματεία για δράσεις. Με ευθύνη των ΔΣ των ΕΛΜΕ δημιουργούνται επιτροπές αγώνα σε κάθε περιοχή.
  •  Γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 4/2/12.
  •  Συντονισμός της ΟΛΜΕ με Ομοσπονδίες, σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομές σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δημιουργία προϋποθέσεων για μαζική κοινή δράση μεγάλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα δημιουργεί τους όρους γενικού ξεσηκωμού.
  •  24ωρη γενική απεργία στις 14 Φλεβάρη η οποία μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημόσιων και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιουποαλλικής ή γενικής απεργίας.
  •  5νθήμερη εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά. Οργανώνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις κάθε ημέρα με κεντρικό σχεδιασμό. Αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) όλη την εβδομάδα.

2.Συγκρότηση προεδρείου: Χωρίς προεδρείο, αλλά με … πρόεδρο!

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

                                                                                                                         Κ.Π. Καβάφης, «τείχη»

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα του προεδρείου. Για τη θέση του προέδρου εκλέχτηκε μετά από την τρίτη ψηφοφορία ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (Σάββα Σ. με 3 ψήφους). Καμία άλλη παράταξη δεν έθεσε υποψηφιότητα για κάποια από τις άλλες θέσεις του προεδρείου.

Ως Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» είχαμε από την αρχή τονίσει ότι αφού μειοψήφησε η πρόταση μας για προγραμματικό προεδρείο δε θα συμμετείχαμε. Εξάλλου οι υβριστικές τοποθετήσεις από μέλη του ΠΑΜΕ και η συκοφαντική ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας.  Για μας η συγκρότηση του προεδρείου έχει πολιτική σημασία και δεν είναι «λειτουργικό» ή γραφειοκρατικό» θέμα. Άλλωστε δεν έχουμε προσβληθεί από προεδρολαγνεία και κάθε είδους καρεκλοθηρία.

Στην ουσία, αλλά και με βάση το καταστατικό δεν υπάρχει προεδρείο, αλλά είναι γνωστή η πρακτική του ΠΑΜΕ από πέρυσι να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου για μικροπαραταξιακά οφέλη και σκοπιμότητες.

3.Συζήτηση – επεξεργασία κειμένου βασικών θέσεων – στόχων της Ε.Λ.Μ.Ε. για την πολιτική και εκπαιδευτική συγκυρία.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν  και κατά τη συζήτηση για συγκεκριμένο κείμενο που προτείναμε στο Δ.Σ. Ο πρόεδρος αυταρχικά και αντιδημοκρατικά εμπόδισε την ολοκλήρωση της  συζήτησης  και της ψηφοφορίας, γιατί το κείμενο δεν άρεσε στο ΠΑΜΕ. Αφού δεν είχε αντιπρόταση σκέφτηκε πριν ακριβώς γίνει η ψηφοφορία πάνω στο κείμενό μας για το οποίο γινόταν η συζήτηση επί ώρα, να θέσει σε αντιπαράθεση κείμενο που είχε ψηφίσει το προηγούμενο Δ.Σ. στην αρχή της σχολικής χρονιάς! Τελικά το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση. Εμείς θα επιμείνουμε με συγκεκριμένες προτάσεις να λειτουργεί το Δ.Σ. και η Ε.Λ.Μ.Ε. κόντρα σε λογικές και πρακτικές που το αντιλαμβάνονται ως κομματικό φέουδο και επιδιώκουν τη χειραγώγηση και το έλεγχο με στόχο το πέρασμα της κομματικής γραμμής. Αγωνιζόμαστε για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση και τον προσανατολισμό του σωματείου στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

4. Καταψηφίστηκε πρόταση για κινητοποίηση στο Πέραμα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Η πρόταση που καταθέσαμε για να απευθυνθούμε ως ΕΛΜΕ και να διοργανώσουμε με τους άλλους φορείς (Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων, εργαζομένων κ.α.) κινητοποίηση στο Πέραμα το επόμενο διάστημα απορρίφτηκε μετά …πολλών επαίνων. Η ΠΑΣΚ την καταψήφισε, ενώ ΠΑΜΕ – ΔΑΚΕ ψήφισαν λευκό. Μια πρόταση που έγινε και από το Συντονισμό Δράσης εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Πειραιά με βάση και την αγωνιστική κινητοποίηση πριν από τις γιορτές για το κόψιμο του ρεύματος σε οικογένειες μαθητών μας στο Πέραμα. Κινητοποίηση που βρήκε ανταπόκριση και είχε αποτελέσματα. Πολύ περισσότερο που φορείς του Περάματος αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια. Οι συνάδελφοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

 5. Παρέμβαση στο 1Ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού για αυταρχική συμπεριφορά.

Κατά πλειοψηφία (Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» – ΠΑΜΕ) αποφασίστηκε να κάνει παρέμβαση το Δ.Σ. την επόμενη Τρίτη προς τον διευθυντή του 1ΟΥ ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ύστερα από ενημέρωση και καταγγελία ότι έχει αποφασίσει συνεδρίαση Συλλόγου εκτός ωραρίου(μετά τις 2μμ). Επίσης απαίτησε να ψηφιστεί εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων.

Για την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά

Καββαδίας Γιώργος (3ο ΓΕΛ Κερατσινίου) 6937266551

              Φωτιάδης  Γιώργος (3Ο ΓΕΛ Πειραιά)  6979920024

                             

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*