Ανακοίνωση φορέων: Ένα σχολείο για την Κυψέλη

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσετε σε άμεση νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί ο χώρος που περικλείεται από τις οδούς Κόκκερελ, Αγ. Αναργύρων και Λυδίας, από αναδασωτέα έκταση, ώστε να ανεγερθεί σ΄ αυτόν το 39ο Λύκειο Αθηνών. Σχετική απόφαση πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων (αρ.1514/22-12-2011).

    Α) Στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Κυψέλης, το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ο μόνος χώρος για να ανεγερθεί σχολείο, για το οποίο υπάρχει τεράστια ανάγκη.

– Κρίθηκε κατάλληλο για σχολικός χώρος το 1994, ομόφωνα από αρμόδια επιτροπή, δεύτερη φορά κρίθηκε κατάλληλο το 2001 (20/3) από δεύτερη επιτροπή και από τις επόμενες.

– Ο ΟΣΚ  με το αριθμ. ΕΓ32-Τ1/22756 έγγραφο του στα σχολεία (26/11/2001) ανακοίνωσε την αναγκαστική απαλλοτρίωση της παραπάνω έκτασης (2.956τμ) για την ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών.

– Το Δημοτικό Συμβούλιο  Αθήνας, με απόφασή του στις 24/10/2002, χαρακτηρίζει το χώρο σχολικό και τον εντάσσει στο Σχέδιο πόλεως, μετά από σχετική εισήγηση του 6ου Διαμερίσματος. Επίσης εγκρίνεται το νέο τοπικό ρυμοτομικό από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου (21/4/04) και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων (25/10/04) σύμφωνα με την από 15/6/04 έκθεση της Δ/νσης Σχεδίου Πόλεως. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων στις 11/5/09 αποφάσισε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου που απαιτούσε

Β) Το υπάρχον σχολικό συγκρότημα στην Κυψέλη (Βελβενδού 47), όπου συστεγάζονται τέσσερα σχολεία (30 Γυμνάσιο, 30 Λύκειο, 39 Γυμνάσιο, 39 Λύκειο) λειτουργεί με το απαράδεκτο καθεστώς της διπλοβάρδιας (το μοναδικό σχολείο της Β/θμιας Εκπ/σης στην Αττική) και βρίσκεται σε τραγική κατάσταση: Στρίμωγμα των καθηγητών 4 σχολείων και των 1000 περίπου μαθητών σε αίθουσες τελείως ακατάλληλες και ανθυγιεινές, χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες, χωρίς κατάλληλο αερισμό και φωτισμό, χρήση του γυμναστηρίου, των γραφείων και των υπογείων ως αίθουσες διδασκαλίας. Το 2008 η Νομαρχία Αθηνών, με αφορμή κρούσμα φυματίωσης, έκρινε ανεπαρκείς τους χώρους ως προς την κάλυψη των αναγκών φοίτησης και απευθύνθηκε στον ΟΣΚ.

Γ) Το οικόπεδο δεν αποτελεί δασική έκταση αλλά μια βραχώδη περιοχή, που δεν μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό δάσος. Ενώ είναι καταπατημένο προ πολλών ετών (18/4/91 έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ προς Δ/νση Πολ/μιας Αθηνών για κατεδάφιση). Τα αυθαίρετα κτίσματα υπάρχουν ακόμα.

Ας σταματήσει ο εμπαιγμός που βιώνουμε επί 20 χρόνια.

Διεκδικούμε από την πολιτεία την «πολυτέλεια» του πρωινού σχολείου, σε ανθρώπινα κτίρια και συνθήκες για τα παιδιά της περιοχή. Να επισπεύσει λοιπόν η Κυβέρνηση τις διαδικασίες, να φύγουν οι καταπατητές για να μπορέσει ο Δήμος Αθηνών να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναθέσει σε ειδικό μηχανικό την εδαφοτεχνική μελέτη του οικοπέδου.

  • Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 30 ΛΥΚΕΙΟ, 39 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 39 ΛΥΚΕΙΟ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
  • Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  • 15ΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ              
  • ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

   

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*