Αγων. Παρέμβαση-Γληνός Πειραιά: Ενημερωτικό #4 (17.1.2012)

               «Αν είναι ο λάκκος σου βαθύς,

χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»

Κ. Βάρναλης.

Ενημέρωση από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά

1.    ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Παραήταν μικρή η συμμετοχή συναδέλφων για να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα έκτακτη γενική συνέλευση για τη στήριξη της 24ωρης απεργίας αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και της εκπαίδευσης.  Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια για σύγκληση μιας μαζικής γενικής συνέλευσης  στη διάρκεια αυτής της σχολικής  χρονιάς  κι αυτό μας προβληματίζει ως συνδικαλιστική κίνηση και πρέπει να είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Δ.Σ., ώστε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο εκφυλιαμός  και για την ουσιαστική λειτουργία των γενικών συνελεύσεων.

2.    ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Συζητήθηκε η αναγκσιότητα μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Ως « Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» εκτιμάμε ότι οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες  (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ) δεν έπραξαν το στοιχειώδες που ήταν η 2ωρη απεργία που έχει ψηφιστεί από 4 Εργατικά κέντρα στην Αττική και σε αυτές τις συνθήκες λυσσαλέας επίθεσης του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – Ολιγαρχίας – ΕΕ – ΔΝΤ λειτουργούν ως δούρειος  ίππος για το κίνημα. Από την άλλη το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ καταψήφιζε μετά την απόρριψη της 24ωρης και το ελάχιστο που ήταν η στάση εργασίας, με αποτέλεσμα την πλήρη ακινησία.

Το Δ. Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να συμμετέχει με πανώ στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως η ΟΛΜΕ και άλλα συνδικάτα κατά πλειοψηφία (Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» – ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ), ενώ το ΠΑΜΕ είχε προτείνει συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας (3 ψήφοι).

3.    ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Άγονη και μεγάλης διάρκειας μια ακόμα συζήτηση για την συγκρότηση του προεδρείου.

      Τελικά η ψηφοφορία αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίασηκθι (Τρίτη 24/1, 3μμ), αφού το ΠΑΜΕ δεν ήταν έτοιμο να τοποθετηθεί, αφού η άρνηση της  Αγωνιστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» χαλάει τη …σούπα του αναλογικού προεδρείου με την ΠΑΣΚ.

      Θεωρούμε ότι η πρότασή μας για προγραμματικό προεδρείο αποτελεί ουσιαστική λύση. Ωστόσο, για το ΠΑΜΕ φαίνεται και από την τελευταία ανακοίνωσή του που αφιερώνει 6 παραγράφους (τα 2/3 του κειμένου) κακόβουλης και συκοφαντικής επίθεσης στην Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ ΓΛΗΝΟΣ» ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είναι ο κύριος αντίπαλος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν και δεν είναι θέμα αρχής η συμμετοχή μας στο προεδρείο, δε θα έχουμε τη δική μας … μερίδα στη σούπα του αναλογικού προεδρείου. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια εφηύρε τη θέση για αναλογικό προεδρείο. Άλλοτε διεκδικούσε τη θέση του προέδρου και χωρίς να είναι πρώτη δύναμη.(2001 – 02, 2003 – 05, 2005 –  06 τουλάχιστον από όσο μπορούμε να θυμηθούμε)

Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι αυτά που καθορίζουν αυτόματα , με βάση τις πρακτικές του εργατικού κινήματος αλλά και το νόμο, τη συγκρότηση του Δ.Σ. Γι’αυτό άλλωστε και υπάρχει η διαδικασία συγκρότησης του Δ.Σ., σε όλες τις χώρες και όλα τα σωματεία. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα η όλη διαδικασία.

Παίρνοντας βέβαια υπόψη της κάθε παράταξη, τη θέληση των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές, nσυνυπολογίζει και την όλη πολιτική και συνδικαλιστική ιστορία και πρακτική των άλλων παρατάξεων και καθορίζει τη στάση της στο θέμα της συγκρότησης. Η οποία δεν συνιστά θέμα αρχής αλλά οπωσδήποτε είναι πολιτική πράξη.

Έχουμε λοιπόν την άποψη, και θα μας κρίνουν οι συνάδελφοι γι’αυτήν, ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν μπορούν να έχουν θέση στο προεδρείο, με την ψήφο αριστερών παρατάξεων, οι παρατάξεις του υποταγμένου συνδικαλισμού.

4.    ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 2ΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οξύτατο παραμένει το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το θέμα έθεσαν στο Δ. Σ. οι σ. από τις Αγωνιστικές ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ενώ έγινε και ενημέρωση από την Διευθύντρια του σχολείου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε παρέμβαση τις επόμενες μέρες στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και για πολλά άλλα θέματα. Ζητάμε άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο . Το πρόβλημα είναι γενικότερο και σοβαρό και πρέπει να επανέλθουμε.

5.    ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί συμπληρωματικό εξώδικο με όσους συναδέλφους θέλουν να πληρώσουν μόνο τον λογαριασμό και όχι το χαράτσι (τέλος ακινήτων). Θεωρούμε ότι με αποφασιστικό τόπο, όπως έδειξε και η κίνηση που έγινε στο Πέραμα πριν από τις γιορτές πρέπει να συνεχιστεί η ενεργητική στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια. Στόχος ο συντονισμός όλων των κινήσεων με βάση το σύνθημα «ψωμί, δουλειά, ρεύμα και νερό – στη ζωή δικαίωμα για όλο το λαό». «Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι για άρνηση πληρωμής χαρατσιού».

Ως Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» θεωρούμε αναγκαία τη  δημιουργία μιας ανοιχτής επιτροπής αγώνα για διοργάνωση κινητοποιήσεων, όπως έχουν προτείνει και οι Αγωνιστικές ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Αυτά και όλα τα ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν άμεσα και από τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ.

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 11π.μ.

 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ – Ε.Ε. – ΔΝΤ

Για την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ», τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά

  • Καββαδίας Γιώργος (3ο ΓΕΛ Κερατσινίου) 6937266551
  • Φωτιάδης  Γιώργος (3Ο ΓΕΛ Πειραιά)         6979920024

            

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*