ΕΛΜΕ Πειραιά: απεργία στις 17 Γενάρη ― ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν…»*

1. Συγκρότηση προεδρείου

Συζητήθηκε το θέμα χωρίς να γίνουν ψηφοφορίες, λόγω δικαιολογημένης απουσίας μέλους της ΠΑΣΚ.  Η «Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» κατέθεσε την πρότασή της για προγραμματικό προεδρείο των αριστερών παρατἀξεων. Πρόταση που απορρίπτεται από  ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ μετά πολλών κατηγοριών και χαρακτηρισμών. ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ συμφωνούν για «αναλογικό προεδρείο». Άλλωστε για το ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ το θέμα του προεδρείου δεν είναι πολιτικό, αλλά «γραφειοκρατικό» και «λειτουργικό», όπως τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποί του.

Για μας μικρή αξία έχουν  όποιες συζητήσεις και τοποθετήσεις δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής λειτουργίας του Δ.Σ. με στόχο την ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη συσπείρωση των συναδέλφων. Σε μια περίοδο που το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ολιγαρχίας εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση πετσοκόβοντας κι άλλο μισθούς και συντάξεις οδηγώντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία. Οι εκβιασμοί που κλιμακώνονται  με τη μετάθεση καταβολής των δόσεων  του «πακέτου βοήθειας» έχουν ως στόχο  νέα μέτρα λιτότητας από την «μεταβατική» κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. –ΛΑ.Ο.Σ.)

Αντί για ατέρμονες συζητήσεις,  φλυαρίες και παραταξιακούς «σκυλοκαβγάδες», χρειάζεται το Δ.Σ. της Ε.ΛΜ.Ε. να συζητήσει ουσιαστικά και να χαράξει ρότα αντίστασης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Στη χτεσινή συνάντηση με την ΟΛΜΕ η Α. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι καμία πρόσληψη δε θα γίνει το 2012 στα σχολεία. Παράλληλα προωθεί το νομοσχέδιο για το «νέο»» λύκειο και το Τεχνολογικό λύκειο. Με άλλα λόγια το σχολείο της αγοράς ορθώνοντας  έτσι  ταξικούς φραγμούς και ρίχνοντας στον …Καιάδα πολλές από τις ειδικότητες στην γενική και, κυρίως, στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ταυτόχρονα ετοιμάζει νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων. Ακόμα προετοιμάζει το νέο σύστημα αξιολόγησης – χειραγώγησης με στόχο το σχετικό ΠΔ να έχει εκδοθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Αυτός είναι ο πραγματικός πόλεμος.

Βάρβαρος και αδίστακτος ενάντια στους εργαζόμενους.

Πάνω σε όλα αυτά ελπίζουμε να τοποθετηθεί το νέο Δ. Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. έγκαιρα και ενημερώνοντας ουσιαστικά και προσανατολίζοντας τους συναδέλφους και τον κλάδο στην κατεύθυνση του μαζικού ενωτικού και ανυποχώρητου αγώνα.

Στον πόλεμο αυτό το δικό μας όπλο είναι:

Η αλληλεγγύη – ο συντονισμός – η κοινή δράση όλων των εργαζομένων

2.    Απεργιακή κινητοποίηση για 17 Γενάρη.

Στα θετικά του Δ.Σ. η απόφαση για 24ωρη ουσιαστικά απεργία(3ωρη από ΟΛΜΕ +3ωρη από Ε.Λ.Μ.Ε.) συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην Χαλυβουργία (ΠΑΜΕ, Αγων. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. Γληνός» υπέρ, ΔΑΚΕ λευκό, ΠΑΣΚ, κατά). Ομόφωνα ψηφίστηκε ψήφισμα συμπαράστασης. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργἰα έχουν συμπληρώσει 72 μέρες απεργίας, ενώ η εργοδοσία ανακοίνωσε άλλες 13 απολύσεις εργαζομένων  ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των απολύσεων σε 63 από τις αρχές του Νοέμβρη. Χρειάζεται να δυναμώσουν οι αγώνες συμπαράστασης και αλληλεγγύης. «Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία !» Να συγκροτηθεί παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ελπίδας για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-κεφαλαίου -Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Η απεργία στις 17 Γενάρη που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην συνένωση των εστιών αντίστασης. Να ανοίξει το δρόμο για το συντονισμό των αγώνων ώστε να σπάσει με την δύναμη του αγώνα η κατάργησή των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων. Χτίζει την αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις και με την δύναμη και την αντοχή τους φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν όλοι οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούν και να προστατέψουν, την αξιοπρέπειά τους, τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

3.    Απόφαση για Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Γενάρη.

Ψηφίσαμε την πρόταση ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ για Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Γενάρη παρἀ τις επιφυλάξεις μας για την επιτυχία της. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη δυνατότητα συζήτησης και λήψης αποφάσεων για μια σειρά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Στόχος η ουσιαστική συζήτηση και η λήψη αποφάσεων για να εντείνουμε τη συλλογική δράση και τους αγώνες απέναντι στην πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

4.    Κάρτες ΟΑΣΑ

Για τις ετήσιες κάρτες των μέσων συγκοινωνίας με επιπλέον έκπτωση 25% μπορούν οι συνάδελφοι να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ.

*(Ενώ τα σπίτια μα καίγονται, εμείς «τραγουδάμε»[«πέρα βρέχει»]

 Για την Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά:

Καββαδίας Γιώργος (3ο ΓΕΛ Κερατσινίου), 6937266551, Φωτιάδης  Γιώργος (3Ο ΓΕΛ Πειραιά), 6979920024

                                    ΠΕΙΡΑΙΑΣ 10 – 1 – 2012.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*