Παρεμβάσεις ΔΕ: Εκρηκτικό το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

  • Να μην επιτρέψουμε το χαράτσι που μεθοδεύεται σε βάρος των γονιών

Εκρηκτικό είναι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της στη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ (9.1.2012) ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Η προσωρινή παράταση του παλιού καθεστώτος ως τον Φλεβάρη του 2012 καθόλου δεν έλυσε το πρόβλημα, το οποίο εντέλει προκαλείται από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες, από τα άδεια ταμεία του ήδη χρεοκοπημένου Καλλικράτη. Ειδικά στη Λέσβο, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ είτε δεν γίνονται καθόλου είτε απαιτούν από τους μαθητές εισιτήριο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία να λειτουργούν με προβλήματα ή και καθόλου (τα δυσπρόσιτα).

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο το χάος του Καλλικράτη με τις αρμοδιότητες δήμων και περιφερειών. Ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ότι η μεταφορά περνά στους δήμους, όπως ήταν γνωστό ότι οι δήμοι είναι πρακτικά χρεοκοπημένοι. Να σημειωθεί επίσης ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο σε δήμους δυσπρόσιτους με μικρό πληθυσμό, όπως επίσης και ότι είναι η αντιεκπαιδευτική πρακτική των συγχωνεύσεων που κάνει τη μεταφορά μαθητών απαραίτητη για τη λειτουργία της εκπαίδευσης.

Το γεγονός είναι ότι μεθοδεύεται έτσι ένα νέο χαράτσι για την κοινωνική πλειοψηφία, που εκβιάζεται να πληρώσει προκειμένου να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. Το τερατούργημα του Καλλικράτη έχει φτιάξει ένα τοπικό κράτος το οποίο όποια κοινωνική υπηρεσία δεν μπορεί να πουλήσει (λ.χ. την καθαριότητα), την εγκαταλείπει. Δεν είναι κινδυνολογία η προειδοποίηση πως στις συνθήκες της κρίσης οδηγούμαστε σε ακόμα μεγαλύτερο αποκλεισμό μαθητών από την εκπαίδευση.

Γίνεται δηλαδή ακόμα χειρότερη μια χρονιά με τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν στα σχολεία οι επιλογές ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ (οικονομική ασφυξία, έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικών κ.ά.), οι οποίες συνεχίζονται από την τρικομματική κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μπουν μπροστά, να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους, παλεύοντας για δωρεάν, ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών. Η πρόσβαση στο σχολείο είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και δεν θα αφήσουμε στο Μαύρο Μέτωπο του Παπαδήμου να μας γυρίσει στο 19ο αιώνα στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας». Η σύγκρουση με τη χρεοκοπημένη πολιτική των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και τον Καλλικράτη είναι όρος ζωής και για το σχολείο.

Αθήνα, 10.1.2012

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

http://paremvaseisde.gr/paremvaseis.de@gmail.com ― τηλ. 210 3318624

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *