Η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία για τις εκλογές στη Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ελπιδοφόρες αλλαγές

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών  για το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανασυγκρότηση του σωματείου μας. Στην πιο κρίσιμη περίοδο που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ συντρίβει και λεηλατεί παιδεία και κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί στην ΕΛΜΕ μας :

  • Καταδίκασαν την πολιτική της πιο άγριας επίθεσης στον κόσμο της εργασίας με την καταψήφιση των παρατάξεων του κυβερνητικού, υποταγμένου και εκφυλισμένου συνδικαλισμού, οδηγώντας την ΠΑΣΚ σε εκλογική συντριβή κι σε οριακή  εκλογική επιβίωση την ΔΑΚΕ
  • Έδωσαν συντριπτική πλειοψηφία στα συνδικαλιστικά σχήματα της εκπαιδευτικής αριστεράς υπογραμμίζοντας την ευθύνη τους  να συμβάλλουν και μέσα από την κοινή τους δράση στην συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος ανατροπής στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
  •  Ενίσχυσαν το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στην εκπαίδευση αναδεικνύοντας την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σε δεύτερη δύναμη για πρώτη φορά στην Ε.Λ.Μ.Ε.  με ποσοστό 22% και 2 έδρες. Έδωσαν έτσι το προβάδισμα στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός άλλου συνδικαλιστικού παραδείγματος, για την ανασύσταση του συνδικάτου εκεί που χτυπά η καρδιά του κινήματός μας, στις ουσιαστικές , μαζικές ζωντανές γενικές συνελεύσεις,  εκεί που χτυπά η καρδιά σχολείου: στο σύλλογο των καθηγητών, στην αναγκαία πολιτικοποίηση των αγώνων.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες μας εμπιστεύθηκαν στο δύσκολο δρόμο της συλλογικής πάλης για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου – Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ

Μακριά από κάθε θριαμβολογία και με αίσθημα ευθύνης προς όλους τους συναδέλφους( είτε μας ψήφισαν είτε όχι) θα συνεχίσουμε  την μάχη από καλύτερες θέσεις  για να  ζωντανέψουμε την ΕΛΜΕ, τις Γενικές συνελεύσεις να αποκτήσουν  πρωτογενή συνδικαλιστικό λόγο οι σύλλογοι κάθε σχολείου. Να αποφασίζουν και να διαχειρίζονται τον αγώνα τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, με επιτροπές αγώνα, ομάδες δουλειάς κ.λπ.  Να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας , απογοήτευσης και έλλειψης εμπιστοσύνης που οδηγεί αρκετούς συναδέλφους στην αποχή από τη ζωή και τη δράση του σωματείου που πρέπει να γίνει πολύ πιο πλούσια , δημιουργική και αποτελεσματική . Να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση των νέων συναδέλφων. Με το συντονισμό συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων,  με όλες τις συλλογικότητες αγώνα, για  να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό ΜΕΤΩΠΟ σύγκρουσης και ανατροπής.

 Για να μη περάσει καμιά συγχώνευση, μετακίνηση, εφεδρεία   η νέα κατάπτυστη δανειακή σύμβαση, για να επιστρέψουμε το απαράδεκτο μισθολόγιο της φτώχειας και της διαίρεσης του κλάδου , η διάλυση των ταμείων μας, για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελπίδα  και την αυτοπεποίθηση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Πεποίθηση μας είναι πως μόνο η κίνηση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και όλου του λαού μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρα έκβαση τους αγώνες , γι αυτό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΧΟ.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες δημιουργική και αγωνιστική χρονιά!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Επικοινωνία: τηλ. 6979850143, 6978300483,  lathgi@yahoo.gr  gla8iras@otenet.gr

enotiki.blogspot.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*