Απόφαση Γ.Σ. Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: «το Συντονιστικό Σωματείων και Ερ­γαζομένων Κυκλάδων, το μόνο συνεπές “δευτεροβάθμιο” συνδικαλιστικό όργανο στα νη­σιά μας»

Συνάδελφοι

Θα ήταν κοινοτοπία να μνημονεύσουμε το πασιφανές. Ζούμε τον καιρό του Άγγελου Εξολοθρευτή, τον καιρό της Μεγάλης Καπιταλιστικής Κρίσης. Η πάλη  μας ενάντια στον ζόφο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν μπορεί να διεξαχθεί από μεμονωμένα σωματεία ή κλάδους. Είναι ανάγκη άφευκτος να συντονισθούν όλα τα κομμάτια που συναπαρτίζουν τον κόσμο της εργασίας. Είναι επίσης τοις πάσι γνωστό ότι τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα έχουν αλωθεί από την εργοδοσία και το κράτος. Οι γραφειοκρατικές κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες αποτε­λούν ανάχωμα εναντίον των εργατικών αγώνων.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή στέκεται το Συντονιστικό Σωματείων και Ερ­γαζομένων στις Κυκλάδες. Είναι το μόνο συνεπές «δευτεροβάθμιο» συνδικαλιστικό όργανο στα νη­σιά μας και τοπική έκφρα­ση του πανελλαδικού κινήματος συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωμα­τείων. Η συμμετοχή του σωματείου μας στο Συντονιστικό αποτέλεσε βήμα αγώνα, πηγή συμπα­ράστασης και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων διαφόρων κλάδων. Αγωνιστήκαμε μαζί με όλα τα σωματεία του συντονι­στικού ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενάντια στην κατάργηση της δεύ­τερης ξένης γλώσσας. Στηρίξα­με τις καταλήψεις της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ερμού­πολης. Μας στήριξαν και τους στηρίξαμε. Αγωνιστήκαμε πλάι πλάι με όλα τα σωματεία του Συντο­νιστικού για την κοινή υπόθεση, για το κοινό μας μέλλον. Είδαμε στα νησιά μας πρωτόφαντες σε όγκο παλμό και συχνότητα συγκε­ντρώσεις και πορείες, είδαμε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, κινή­ματα ανυπακοής, εργατικές συνε­λεύσεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στις οποίες πρωτοστα­τήσαμε ως σωματείο στηρίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά στο Συντονιστικό Σωματείων και Ερ­γαζομένων στις Κυκλάδες που τις διοργάνωσε. Το Συντονιστικό απλώνεται και στα άλλα νησιά όπως στην Τήνο, στη Μήλο και στη Μύκονο.

 Η Γενική Συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων αποφασίζει την συμμετοχή του σωματεί­ου μας στο «Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες» που εδρεύει στη Σύρο, και καλεί το νέο ΔΣ να προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις διαδικασίες του «Συντονιστικού Σωματείων και Ερ­γαζομένων στις Κυκλάδες»  , καθώς και να πρωτοστατήσει στο συντονισμό κοινού αγώνα των εργαζομένων και στα υπόλοιπα νησιά

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*