Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συσπείρωση: κάλεσμα και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στη Β’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Το κάλεσμα για της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στη Β’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής που θα γίνουν στις 21 Δεκέμβρη:

Σωματείο Σκέψης – Δράσης – Αγώνα Σωματείο Εργαζομένων και όχι Διευθυντών manager

Συνάδελφοι,

οι εκλογές στο σωματείο μας διεξάγονται μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης λεηλασίας του συνόλου των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Ως αξιοπρεπείς και σκεπτόμενοι άνθρωποι, ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και με αλληλεγγύη και επιμονή, με τόλμη και μαχητικότητα να συμβάλλουμε στη συγκρότηση του αναγκαίου εκείνου εκπαιδευτικού – κοινωνικού – πολιτικού μετώπου που θα ανατρέψει τη δικτατορία των αγορών και των ντόπιων και διεθνών πολιτικών εκφραστών τους. Μικρό αλλά πρώτο, αναγκαίο και ουσιαστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ανασυγκρότηση του πρωτοβάθμιου σωματείου. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια των εκλεκτών της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απομονώσουμε τους εκφραστές της γαλαζο-πράσινης διαχείρισης, τους γραφειοκράτες των κυβερνητικών επιτελείων,
που χρονιά ξεπουλούν τους αγώνες μας αναπαυομενοι σε διοικητικές καρέκλες. Αυτοί που αποδέχονται καθημερινά τη μετατροπή μας στην καλύτερη περίπτωση σε θλιβερούς, «άμισθους» κρατικούς υπαλλήλους δεν μπορούν να είναι και οι υπερασπιστές των συμφερόντων του κλάδου. Όσοι φιλοδοξούν να εισηγούνται ως manager την περικοπή του μισθού και την απόλυση μας δεν είναι οι ειδικοί στην επίλυση των μεγάλων ή μικρών προβλημάτων μας. Οι ρεαλιστές των «αναγκαίων κακών» υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που αντιτάσσει το συλλογικό αγώνα και την ουσιαστική διεκδίκηση απέναντι στην μοναχική παθητική αποδοχή του μοιραίου. Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Η δική μας συμμετοχή, συζήτηση και δράση θα δώσει πάλι σάρκα και οστά στο σωματείο ως χώρο ουσιαστικής συνεύρεσης, συναδελφικότητας και συλλογικής υπεράσπισης των κατακτήσεων  που καθημερινά χάνουμε.

Εμείς μπορούμε να θέσουμε τέρμα στην κυβερνητική επίθεση, να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση, καμία εφεδρεία, κανένα εκβιασμό. Το σχέδιο αυτό  δεν  υπηρετείται από  διευθυντικά σωματεία αλλά από σωματεία εργαζομένων, δεν καταστρώνεται με φιλικές κουβεντούλες στα γραφεία της διοίκησης αλλά με δυναμική παρουσία και δράση του καθένα  μας στα σχολεία και στην κοινωνία,  δεν χαράσσεται από τα  επιτελεία των κυβερνητικών αχυρανθρώπων αλλά από εμάς, τους « μη ειδικούς του συνδικαλισμού», από τους εργάτες του πνεύματος και της σχολικής τάξης, απ’ όσους διεκδικούν ακόμη τη χαρά να είναι δάσκαλοι, απ όσους δεν παραιτούνται απ’ το δικαίωμα τους στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, απ’ όσους επιμένουν ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες να κάνουν καθημερινά την ουτοπία πράξη, για το φώτισμα του νου,  το σχολείο της κοινωνίας, τη χειραφέτηση και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Aυτόνομη Ριζοσπαστική ΣΥσπείρωση

 Υποψήφιοι για το Δ.Σ στη Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

  • Αλεξόπουλος Διονύσης Λύκειο Δροσιάς
  • Αλεξόπουλος Φώτης      Λύκειο Διονύσου
  • Βουζίκα  Γιώτα                 Λύκειο Κρυονερίου
  • Δάρμος Κώστας               Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου
  • Κυτέας Κώστας                5ο Λύκειο Αμαρουσίου
  • Μαθιού Άννα                   2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς
  • Παπαδάκη Ειρήνη           Γυμνάσιο Καλάμου
  • Σφαιροπούλου Αθηνά   Γυμνάσιο Διονύσου
  • Τσαχαλίδης Πέτρος        Γυμνάσιο Καπανδριτίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*