ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ σχετικά με την ΠΟΣΔΕΠ

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ
εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ σχετικά με την ΠΟΣΔΕΠ

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε η ανακοίνωση-πρόθεση της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ να προχωρήσει σε οργανωτική συνάντηση αύριο Πέμπτη 12/11, για τη συνδιοργάνωση διαδήλωσης «ενάντια στην τρομοκρατία».
Ψευδώς αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ, η οποία σε σχετική συνεδρίασή της, αποφάσισε ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, πολύ περισσότερο σ’ αυτήν τη «διαδήλωση»!

Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ δεν είχε την ευαισθησία -από την εκλογή της και μετά- να προκαλέσει μια διαμαρτυρία, μια διαδήλωση, μια ημερίδα έστω, για τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου που επιχειρείται με το νόμο για τα «κολλέγια», ούτε για την απόπειρα κατάργησης και κατασυκοφάντησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ούτε για την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, ούτε για την τρομοϋστερία και τους τρομονόμους, ούτε για την κατασυκοφάντηση της σπουδάζουσας νεολαίας και των αγώνων της.
Δεν είχε, επίσης, την στοιχειώδη ευαισθησία να προσκαλέσει την ΟΛΜΕ σε ημερίδα που διοργάνωσε για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…
Τώρα, λοιπόν, θυμήθηκε ο κ. Σταυρακάκης (του ΠΑΣΟΚ) –σε συνεργασία με το πιο δεξιό κομμάτι του Συνασπισμού, και με όποιους άλλους μηχανισμούς μπορεί ο καθένας να φανταστεί- ότι πρέπει να διοργανώσει την εν λόγω «διαδήλωση», θυμίζοντας, τηρουμένων των αναλογιών, τις μέρες των «εθνικών συλλαλητηρίων» στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Άλλα σχόλια περιττεύουν. Ας κριθεί ο καθείς από το ήθος, τις πράξεις και τη διαδρομή του…