ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου – Φυλής: Ψήφισμα Συμπαράστασης και Συμπαράταξης στον Αγώνα των Εργαζομένων – Απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ, στις 8/12/11, με το ψήφισμα αυτό ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράταξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 387 απεργούς που έχουν κλείσει περίπου 45 μέρες απεργίας κι αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι εργασία και αξιοπρέπεια στο όνομα όλων των εργαζόμενων. Έχουν γίνει σύμβολο αγώνα για όλους.
Αντιδρούν στις 180 απολύσεις, που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία, μετά από τις 34 που έχει ήδη κάνει στο τέλος του Οκτώβρη. Αντιδρούν στην 5ωρη απασχόληση και στην κατά 40% μείωση των αποδοχών τους.  Αντιδρούν στους εργατοκτόνους νόμους της παλιάς και της νέας μαύρης κυβέρνησης. Απέναντι στην ομόφωνη απόφαση της ΓΣ τους να απορρίψουν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και να κατέβουν σε απεργία, η επιχείρηση απειλεί με άλλες 180 απολύσεις. Όμως οι εργάτες της Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν είναι ανυπεράσπιστα πιόνια προς απόλυση. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα και τους εκβιασμούς. Μας δείχνουν το δρόμο για τον δικό μας αγώνα ενάντια στην εφεδρεία, την απόλυση και τη διάλυση του Δημόσιου.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία η στήριξη των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας τόσο ηθικά όσο και υλικά. Ας μην τους ξεχάσουμε, σύντομα θα βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, ζητά από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ενισχύσει οικονομικά τον Αγώνα των απεργών, δημιουργώντας άμεσα Απεργιακό Ταμείο Αλληλεγγύης. Μπροστά στην ολομέτωπη άδικη και δολοφονική επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν τα πλεονάσματα του ταμείου υπέρ όλων αυτών που υποφέρουν και αγωνίζονται.
Αν αυτό δεν γίνει δυνατό, ζητούμε να απαλλαγούμε αυτήν τη χρονιά, 2011-12, από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου μέρους των συνδρομών των μελών μας στο ταμείο της ΟΛΜΕ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, περίπου 3500-4000 ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν σε δράσεις αλληλεγγύης, όπως είναι η οικονομική στήριξη των απεργών της Χαλυβουργίας.
Άνω Λιόσια, 16/12/11
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου – Φυλής
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*