Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Η θέση μας για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συνάδελφοι, η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το Μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας απαιτεί ανασύνταξη του σωματείου και ανάπτυξη των συλλογικών-ενωτικών αγώνων μας στην κατεύθυνση της Ανατροπής της ληστρικής πολιτικής της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, η οποία ισοπεδώνει και τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, όπως επιβεβαιώνουν οι στυγνά αντιλαϊκοί νόμοι που επιβάλλουν τους μισθούς της πείνας, το εξοντωτικό μέτρο της εφεδρείας και των απολύσεων, της αδιοριστίας, της κατάργησης της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, της πλήρους ιδιωτικοποίησης της παιδείας και της ασιτίας των παιδιών.

Στη βάση αυτής της αναγκαιότητας, ως συνεπής αριστερή παράταξη που προτάσσει το αίτημα της συγκρότησης ενός ΕΝΩΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, καταθέσαμε, στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, ένα ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ, αναδεικνύοντας – κυρίως – το αίτημα της ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Δυστυχώς – ενώ είναι δεδομένη η ληστεία του εισοδήματός μας και η κατακρεούργηση των εργασιακών-κοινωνικο-ασφαλιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, που είναι και η πρώτη εκλογική δύναμη στο σωματείο, με βάση τις πρόσφατες εκλογές ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ-ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ. Έτσι, εν όψει της συγκρότησης του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε σώμα, η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, αφού: 1) αρνούνταν, στο πρώτο κείμενο, που έχει κατατεθεί στο Δ.Σ. του σωματείου, να ορίσει ακόμα και τη συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και απλώς μιλούσε για ένα αόριστο πολιτικό σύστημα…, 2) καλούσε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, δηλ όλες τις παρατάξεις, σε διάλογο-συζήτηση στο 3ο Λύκειο, με στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου δράσης και συγκρότησης του Δ.Σ. Με βάση αυτό το κείμενο, όλες οι συνδ. δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και αριστερές ήταν από κοινού αποδέκτες της πρόσκλησης, εις επήκοον μάλιστα όλων των παρευρισκομένων στη συνεδρία του Δ.Σ. συναδέλφων.

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ όμως της «αριστερής» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ είναι μόνιμο και σταθερό γνώρισμά της, το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το ταξικό αριστερό συνδικαλισμό, που έχει σταθερές αρχές και θέσεις αδιάλειπτης πάλης ενάντια στον εργοδότη, από όποια κυβέρνηση κι αν αυτός εκφράζεται.

Έτσι, η δίγλωσση ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ανακάλυψε τη …δεύτερη γλώσσα (!) της αριστερής «αντιμηνονιακής δράσης», καλώντας, με ένα δεύτερο κείμενο (!), μόνο τις… αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις (!) σε διάλογο. Στο κείμενο αυτό ανέφερε μάλιστα και την «κατοχική!» κυβέρνηση, που είχε ξεχάσει… να αναφέρει στο πρώτο κείμενο (!).

Συνάδελφοι, η διγλωσσία και η συγκάλυψη των πραγματικών αιτίων της λαϊκής εξαθλίωσης είναι εμφανής και στο δεύτερο κείμενο-πρόσκληση της ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ.

Ειδικότερα, και να θέλαμε να παρακάμψουμε τα εμφανή εμπόδια που θέτει η πρώτη πρόσκληση (ορισμός όλων των παρατάξεων ως «αντιμνημονιακών» και καμία αναφορά στη συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας), η δεύτερη επίσης πρόσκληση θέτει ακόμα πιο ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα, που αποκαλύπτουν ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:

Συγκεκριμένα: Σε ό,τι αφορά τη δίγλωσση στάση της απέναντι στις συνδ. παρατάξεις, περιοριζόμαστε στις εξής επισημάνσεις:

1)    Πότε ανακάλυψε η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤ-ΔΙΚΤΥΟ ότι οι συνδ. δυνάμεις, που «εδρεύουν στα κόμματα της «κατοχικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ, δεν έχουν θέση στο συνδικαλισμό»; Είχε αυτή τη θέση π.χ. και την περυσινή συνδ. χρονιά, που έκανε συναλλαγή με συντεχνιακές παρατάξεις, για την απόσπαση της προεδρίας ή είχε την ίδια θέση όταν στη συνέχεια (μετά την παραίτηση της προέδρου-εκπροσώπου της) ψήφιζε την ΠΑΣΚ στις θέσεις του προεδρείου;

2)    Τα ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ υποταγής του λαού και του τόπου στην κερδοφορία της ντόπιας ολιγαρχίας και του Ξένου Ιμπεριαλισμού δεν είναι έργο μόνο του αντιδραστικού μετώπου της συγκυβέρνησης των αστικών κομμάτων. Επιβλήθηκαν αρχικά από τη μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδώ και δυο χρόνια, σε όλη τη διάρκεια των οποίων η ΠΑΣΚ «που εδρεύει στο ΠΑΣΟΚ», όχι μόνο στήριζε την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ (!) ΑΠΟ ΤΗΝ «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, είτε στη διεκδίκηση των αξιωμάτων του προεδρείου, είτε και σε άλλα αξιώματα, αλλά και σε πολλές αντιλαϊκές συνδικαλιστικές θέσεις (π.χ. η μη αναφορά στο σχολείο της αγοράς στο συντονιστικό των φορέων της παιδείας, η ανοιχτή στήριξη της ΠΑΣΚ στην αντισυνδικαλιστική της συμπεριφορά εναντίον μας, αλλά και εναντίον του μαθητικού κινήματος κλπ).

3)    Καλούσε η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ σταθερά και αδιάλειπτα τη δεξιά ΔΑΚΕ, ακόμα και στα τελευταία χρόνια της επιβολής των μνημονίων της λαϊκής ληστείας να πάρει αξίωμα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με βάση την λογική του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ή όχι; Στήριζε και ψήφιζε τη ΔΑΚΕ στα διάφορα αξιώματα για πολλά χρόνια, ξεχνώντας… τις αντιμνημονιακές και αντινεοφιλελεύθερες λογικές που επικαλείται εκ των υστέρων ή όχι;

4)    Καλεί, αλήθεια, η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σε μέτωπο πάλης, όταν με την ίδια τη συνδ. της πράξη ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις συλλογικές διαδικασίες ανάπτυξης του κινήματος (π.χ. ψήφισε ΛΕΥΚΟ για την τριήμερη απεργία το Νοέμβρη); Η μήπως δεν αποτελούν σταθερή της …αντιπρόταση στις προτεινόμενες απεργίες οι «Εναλλακτικές (!) Μορφές Δράσης», όταν μάλιστα κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση; Είναι δυνατόν με τέτοιους όρους να συγκροτηθεί λαϊκό μέτωπο αντίστασης;

5)    Σε ό,τι αφορά το γενικό πολιτικό στόχο, που θέτει η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, εστιάζουμε στα εξής σημεία της πρόσκλησής, τα οποία ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ: Α) Ο όρος «κατοχική» κυβέρνηση, που αναφέρει η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ αποτελεί ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε, αφού στρατιωτική κατοχή δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε, την οποία η «αριστερή» ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εξάγνιζε και εξακολουθεί να εξωραΐζει με το αποπροσανατολιστικό δόγμα της «ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!». Και στην κορύφωση επομένως της καπιταλιστικής κρίσης, που αποδεικνύεται ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος και η περιλάλητη «Ευρώπη με το ανθρώπινο πρόσωπο» αποδεικνύεται μύθος, η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΕΣΗ χρησιμοποιώντας τον παραπλανητικό όρο «κατοχική» κυβέρνηση, και αποκρύπτοντας τον πραγματικό πολιτικό της στόχο, που είναι η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Η διαχείριση αυτή αποδείχτηκε και ιστορικά ότι αποτελεί την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Β) Γιατί, ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, βαθαίνει η εξάρτηση από τα ξένα Ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, η ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, που θέλει να αναφέρεται στην αριστερά, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, και πολύ περισσότερο, ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ», αναδεικνύοντας τον εξαρτημένο χαρακτήρα του ελληνικού ιμπεριαλισμού; Είναι ολοφάνερο ότι αίτημά της είναι …η παραμονή της Ελλάδας στην… «καλή Ευρώπη», που ως δια μαγείας, με μια «αριστερή»-σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, θα γίνει δήθεν φιλολαϊκή. Οδηγεί επομένως στο λαϊκό αποπροσανατολισμό αυτή η θέση και βάζει πλάτη στον ΞΈΝΟ Ιμπεριαλισμό και στα ντόπια στηρίγματά του ή όχι;

Συνάδελφοι, η όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζουν τα κόμματα της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ), με την επίνευση των ξένων ιμπεριαλιστών της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΑΪΚΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Η Ιστορική φάση που διανύουμε επιβεβαιώνει τη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίο ούτε μπορεί να γίνει «φιλολαϊκό!» με διαχειριστικές σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις «αριστερής συνταγής», ούτε μπορεί να ξεπεράσει τη δομική του κρίση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, δηλ το λαό. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Οι συνδικαλιστικές λοιπόν προτάσεις, που α) ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ και δεν κάνουν καμία αναφορά στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και την ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ενώ στη χώρα έχουν επιβληθεί δεσμοί νεοαποικιακού ελέγχου, β) Στην πράξη αποδεικνύουν ότι ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ, γ) ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΆ – και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι με βάση τις ανάγκες του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος, διαμορφώνουν τις συμμαχίες τους, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΒΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και επιπλέον συντελούν στην ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αντιθέσεις.

Τις θέσεις αυτές αναπτύξαμε και στο ΠΛΑΙΣΙΟ που καταθέσαμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, δηλώνοντας ότι θα καταθέσουμε ξανά όλες μας τις δυνάμεις για τον αναγκαίο ταξικό αναπροσανατολισμό του σωματείου και του συνδικαλισμού, ψηφίζοντας ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ και καταψηφίζοντας τις παρατάξεις του υποταγμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).

Από τη θέση του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*