ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Απειλές ΙΚΑ για κατασχέσεις σε σχολεία ― Στάση εργασίας την Πέμπτη 15/12

…θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από το ΝΔ.366/74 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ.) προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του Ιδρύματος.

από έγγραφο του ΙΚΑ προς σχολεία του Νομού Κεφαλονιάς

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!!!

Με αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της περιουσίας των σχολείων απειλεί το ΙΚΑ, με κυβερνητική εντολή και επικαλούμενο σχετικό νομικό πλαίσιο!!! Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έχει στείλει το ΙΚΑ σε σχολεία της Κεφαλονιάς, στα οποία έχει γίνει έλεγχος οφειλών. Οι απειλές εκτοξεύονται στο όνομα καθυστερήσεων στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αναπληρωτών και ωρομισθίων που είχαν εργασθεί στα σχολεία. Η καταβολή όμως των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται ταυτόχρονα με την καταβολή των χρημάτων για τη μισθοδοσία και οι πολύμηνες συχνά καθυστερήσεις βαραίνουν αποκλειστικά την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τι «παίζεται» λοιπόν;

Η πολιτική του «αποκεντρωμένου σχολείου», στο οποίο δόθηκαν κωδικοί και μητρώα εργοδότη στο όνομα της «ευελιξίας» και της «αμεσότητας» στη διαχείριση, οδηγεί στο να αντιμετωπίζεται το ίδιο το σχολείο σαν κακοπληρωτής εργοδότης. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χθες, του συνασπισμένου μαύρου μετώπου σήμερα, μεταθέτουν την ευθύνη. Κάτι παραπάνω: αξιοποιούν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, όπως τη συστηματική μη καταβολή των δεδουλευμένων στους ελαστικά εργαζόμενους στην εκπαίδευση, για να οδηγήσουν τα σχολεία σε επίσημη χρεοκοπία ακόμη και σε ξεπούλημα των υποδομών τους. Όλα στη γραμμή των ιδιωτικοποιήσεων και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας!!!

  • Να ανακληθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο που μετατρέπει το σχολείο σε «αυτόνομο εργοδότη».
  • Να καταβάλλει τακτικά και χωρίς καθυστερήσεις η κυβέρνηση τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους (αναπληρωτές, ωρομισθίους, καθαρίστριες κ.λ.π.).
  • Να μη αποδεχθούν οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές την επιβολή κανενός προστίμου. Εδώ και τώρα να διαγραφούν τα πρόστιμα και να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης, πλειστηριασμού.

Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν προς τους εργαζόμενους, τα σχολεία, τους μαθητές το οποίο και διεκδικούμε να μας καταβληθεί το ακέραιο.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 11.30 π.μ.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (προκάτ πρώην 2ου Λυκείου – Νάπιερ – πάνω από την παιδική χαρά)

Αργοστόλι 12/12/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Τουλάτος Παύλος

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*