Πέμπτη 15/12: συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια σε απολύσεις-εφεδρεία

Ανακοίνωση του Συντονιστικού  ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

  •  των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
  • και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 μμ. στη ΒΟΥΛΗ,

Το Συντονιστικό συνεδρίασε στα γραφεία του ΟΣΚ και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, προτάσσοντας το θέμα της εφεδρείας το οποίο πλέον μπαίνει στη δεύτερη φάση, αφού επιχειρούν να βάλουν στην εφεδρεία – απόλυση ενεργούς εργαζόμενους, ξεκινώντας από αυτούς των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΥΕ-ΔΕ) των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται. Με βάση τους εφιαλτικούς νόμους κυβέρνησης – Τρόικας, καλούνται οι Διοικήσεις να καταρτίσουν και να  αποστείλουν έως τα τέλη του μήνα, λίστες με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ – ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς. Και μάλιστα η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν μικρότερη προϋπηρεσία στον φορέα, δηλαδή τους πιο νέους !! Επί της ουσίας και με βάση τις υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, επιχειρούν να βγάλουν μέσα στον Δεκέμβριο στην εφεδρεία – απόλυση περίπου 70 συναδέλφους από τους συγχωνευόμενους ΟΣΚ – ΘΕΜΙΣ – ΔΕΠΑΝΟΜ και πάνω από 140 συναδέλφους από το ΙΓΜΕ, αλλά και δεκάδες ακόμα συναδέλφους από άλλους φορείς !! Μάλιστα στο Νόμο θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι λίστες μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι των κατηγοριών ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία. Η αγριότητα και ο παραλογισμός των μέτρων τους σε όλο του το μεγαλείο.

Παράλληλα στο Συντονιστικό τονίστηκε ότι, βάζουν σε εφαρμογή το «νέο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο, οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στο «στενό» και ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού και θα καθοριστούν πιο συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης.

Το Συντονιστικό αποφάσισε για τις επόμενες ημέρες :

 

  • Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο το «μπλοκάρισμα» της εφεδρείας και δεν αφήνουμε να διώξουν κανένα συνάδελφό μας από τη δουλειά. Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε την Επιτροπή Αγώνα Εφέδρων-Απολυμένων.
  • Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στο ΙΓΜΕ, σε ΕΡΤ – ΑΠΕ, στην Ειδική Αγωγή  κ.α.  Την Πέμπτη 8/12 ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ οι εργαζόμενοι σε ΟΣΚ – ΘΕΜΙΣ – ΔΕΠΑΝΟΜ θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
  • Προχωράμε την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 μμ. στη ΒΟΥΛΗ,  παίρνοντας αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλους τους χώρους. Προετοιμάζουμε την κινητοποίηση με Γενικές Συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς
  • Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ με βασικά θέματα την εφεδρεία και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
  • Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους απεργούς της Χαλυβουργίας.
  • Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους και ενισχύουμε κάθε ανάλογη ενέργεια η δράση.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς καμία αναμονή η αδράνεια.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ !

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Αθήνα  6-12-2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*