Αριστερή Παρέμβαση Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά: κάλεσμα για τις εκλογές

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες!

Οι εκλογές για την ΕΛΜΕ μας γίνονται μέσα σε συνθήκες άγριας και ολοκληρωτικής επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας και όλη την κοινωνία, στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και στα πλαίσια αυτής της επίθεσης οι κυβερνήσεις, η προηγούμενη και η σημερινή κατεδαφίζουν την Εκπαίδευση και εξοντώνουν τον κλάδο των Εκπαιδευτικών. Με όπλα την υποχρηματοδότηση και τις διοικητικές αλλαγές, το Υπουργείο προωθεί μέτρα που διαλύουν τα πάντα:

α) Συγχωνεύονται σχολεία, αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, δεν καλύπτονται τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, τα βιβλία που έπρεπε να είναι στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς έρχονται με το σταγονόμετρο και μέσα σε συνθήκες χάους, τα λειτουργικά έξοδα περικόπτονται, με ορατό τον κίνδυνο της παγωνιάς και του ρημάγματος των κτιρίων,

β) Καταργούνται θέσεις, καταργούνται ειδικότητες, συνάδελφοι υποχρεώνονται να διδάσκουν άσχετα αντικείμενα,

γ) Ετοιμάζονται οι λίστες της εφεδρείας, που θα στείλουν στους εργασιακούς «θαλάμους αερίων» χιλιάδες συναδέλφους, συνεχίζεται το άγριο «κούρεμα» των αποδοχών μας με συνεχείς μειώσεις και το νέο μισθολόγιο,

δ) Ετοιμάζονται σχέδια που θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο το εργασιακό μας καθεστώς με  ενδεχόμενες αυξήσεις του ωραρίου εργασίας, άρση της μονιμότητας, αφαίρεση δικαιωμάτων κλπ.

Η ανάγκη για αντίσταση του κλάδου και όλων των ζωντανών δυνάμεων της Εκπαίδευσης (γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων) είναι προφανής.

Μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΛΜΕ και σας ζητάμε, όχι τόσο, την ψήφο σας, όσο τη συμμετοχή σας στη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες που έρχονται. Χωρίς εσάς δεν είναι δυνατόν να γίνει τίποτε. Ξέρετε ότι το μοντέλο του «συνδικαλιστή» – παράγοντα, που εξαργυρώνει τις ψήφους σε τίτλους για το βιογραφικό του και σε συνδιαλλαγή, σε σας είναι απεχθές και σε μας είναι ξένο.

Θέλουμε λοιπόν να παλέψουμε μαζί σας για:

α) Να σταματήσουμε την επίθεση ενάντια στην επαγγελματική και οικονομική μας υπόσταση,

β) Να χτίσουμε μέτωπα με την κοινωνία για δημιουργία μιας πραγματικής εκπαίδευσης

γ) Να δώσουμε νέα πνοή στις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και να βρούμε μαζί νέους και αποτελεσματικούς τρόπους δράσης.

 

Με μαχητικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*