Αγων. Παρέμβαση Λέσβου: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (5.12.2011)

6Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ (05-12-2011)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/12 η έκτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, τρίτη της φετινής σχολικής χρονιάς, με παρόντα τα έξι από τα επτά μέλη (απών ο Μ.Σ. από την ΔΑΚΕ).

Όπως είναι προφανές, νομίζουμε, σε όλους τους συναδέλφους, η παρουσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ στα σχολεία και στα κοινά του κλάδου όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εντελώς υποτονική και αναντίστοιχη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο ο κλάδος όσο και η ελληνική κοινωνία. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ήταν την Κυριακή 2 Οκτώβρη, δηλ. 65 περίπου ημέρες πριν. Θυμίζουμε επίσης και την καταγγελία που είχε γίνει από τα τρία μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ εναντίον της μεθόδευσης να γίνει η συνεδρίαση αυτή την παραμονή του αναμενόμενου ανοίγματος κύκλου μαθητικών καταλήψεων στη Λέσβο προκειμένου η ΕΛΜΕ Λέσβου να καταδικάσει τις καταλήψεις προκαταβολικά. Με άλλα λόγια, η πλειοψηφία του ΔΣ έδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά για να πάρει μια τέτοια απαράδεκτη απόφαση, δεν έδειξε όμως τον ίδιο ζήλο δυο μήνες τώρα που η ελληνική κοινωνία- και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση μαζί της- δέχεται τεράστια επίθεση από τις πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας. Ολόκληρο τον χειμώνα δηλ. η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) ιδιώτευε ή ανέθετε εκ του μακρόθεν στη μειοψηφία (στα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας) την εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ σε κινητοποιήσεις, συντονισμούς, πρωτοβουλίες και γενικά την υλοποίηση αποφάσεων. Το να βγάζουν κάποιοι «συνδικαλιστές» σπυράκια μόνο και μόνο στο άκουσμα της λέξης «απεργία», «συνέλευση», «διαμαρτυρία» είναι λογικό και αναμενόμενο· το να μην διατίθενται να ανταποκριθούν όμως στα στοιχειώδη συνδικαλιστικά του καθήκοντα (να παραστούν σε μια συνεδρίαση) για τα οποία τους ψήφισαν συνάδελφοι ξεπερνάει κάποια όρια. Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει, να παραιτηθεί· υπηρεσιακές και πολιτικές καριέρες στις πλάτες των εργαζομένων δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να χτίζονται.

Εμείς ζητήσαμε από το ΔΣ να εφαρμόσει καταρχήν τη συμφωνημένη λειτουργία του, δηλ. τη συνεδρίαση κάθε δεκαπέντε μέρες. Επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Δευτέρα 19/12 στις 18:00. Προφανώς αυτό το ΔΣ, έτσι όπως λειτουργεί, χωρίς ουσιαστική σχέση εκπροσώπησης και διαύλους επικοινωνίας με τα σχολεία, δεν μπορεί να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις. Αυτές πρέπει να λαμβάνονται με γενικές συνελεύσεις· γι’ αυτό και είναι αναγκαίο αμέσως μετά τις γιορτές να ξεκινήσουμε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων για να οργανώσουμε από τα κάτω τη πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που εκτοξεύονται με ταχύτητα πολυβόλου.

Ειδικότερα για την συνεδρίαση, το ΔΣ ψήφισε τις προτάσεις που κατέθεσε η Αγωνιστική Παρέμβαση για τα παρακάτω ζητήματα:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*