Παρέμβαση-Γληνός Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου: Κοινή δράση ενάντια στην κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου

Ανοιχτό γράμμα-πρόσκληση προς του συναδέλφους μας:

 ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Να σώσουμε την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς

από την υποδούλωση και την καταστροφή

Αγαπητοί μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί ούτε λεπτό ανοχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, από κάθε στοιχειωδώς ορθολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο ο οποίος έχει υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής που αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει.

Το νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα είναι προϊόν της ξεδιάντροπης, εκβιαστικής, κατοχικού τύπου, επέμβασης της «ξένης ακρίδας» για συναίνεση στην κορυφή, έτσι ώστε αυτή να μπορέσει, όσο γίνεται, να αντισταθμίσει τη δεδομένη απώλεια κοινωνικής συναίνεσης από τη βάση. Αυτό είναι αναγκαίο για να συνεχιστεί, όσο πιο απρόσκοπτα για τους κυρίαρχους, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί, ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια, βαριά πλήγματα. Οι κυβερνητικές επιλογές έχουν αφήσει γυμνό το σχολείο, έχουν ξεγυμνώσει τους εκπαιδευτικούς. Μισθός, σύνταξη, δικαιώματα γυρνάνε έναν αιώνα πίσω. Χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται ήδη σε απόγνωση.

Η νέα κυβέρνηση «τρία σε ένα» ήρθε για να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η μείωση μέσα στο 1912 του μισθού των εκπαιδευτικών κάτω από τα 850 ευρώ, η εργασιακή εφεδρεία περίπου 10.000 καθηγητών (την περίοδο 2012-13), η αύξηση του ωραρίου και η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, η συγχώνευση – κλείσιμο 700 νέων σχολικών μονάδων, η νέα αλλαγή του ασφαλιστικού (αύξηση των εισφορών και των χρόνων υπηρεσίας και εξαφάνιση των επικουρικών και του εφάπαξ).

Μας ετοιμάζουν μια κόλαση. Μας έχουν σπρώξει ήδη στην είσοδό της.

«Ο πολιτισμός» των διαχειριστών του Υπουργείου Παιδείας είναι βάρβαρος. Να αντιτάξουμε  τον πολιτισμό των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, τον πολιτισμό των αγωνιζόμενων!»

Λοιπόν πρέπει να τους δώσουμε να το καταλάβουν: η δική μας πατρίδα δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων! Η δική μας πατρίδα δεν είναι οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας και της τρόικας που κάνοντας την ανομία «νόμο», ψήφισαν  και επικύρωσαν τους προσυμφωνημένους όρους των ξένων κηδεμόνων. Η δική μας πατρίδα δεν είναι αυτοί που το λίπος γουργουρίζει ακόμη και στη φωνή τους την ίδια στιγμή που ο γιατρός διέγνωσε υποσιτισμό των μαθητών μας. Η δική μας πατρίδα δεν είναι αυτοί που φέρνουν τα κοινωνικά  δικαιώματα στο απόσπασμα, την ελληνική οικονομία ανέκκλητα στη χρεοκοπία και τη χώρα στη νεοαποικιακή υποδούλωση και λεηλασία.

Με αυτή εδώ την ανοικτή μας επιστολή καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε συνάδελφο μας με τον οποίο αναπνέουμε την ίδια κιμωλία μέσα στην τάξη, σε αγωνιστική συνεννόηση και κοινή δράση. Στόχος μας είναι η συγκρότηση ενός μόνιμου μετωπικού συντονισμού, συζήτησης, αλληλεγγύης και κοινής δράσης για να φρενάρουμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να σώσουμε την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την υποδούλωση και την καταστροφή, να δώσουμε ελπίδα και διέξοδο στους συναδέλφους μας, στους μαθητές μας, στους γονείς.

Δεκάδες φορές ως τώρα στην Ιστορία τον μονόδρομο προς τα Τάρταρα τον έχουν φράξει τα οδοφράγματα. Kάθε Mινώταυρος και κάθε Λαβύρινθος μπορεί να αντιμετωπιστεί!

 «Ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά με την πυξίδα να δείχνει πάντα τον ίδιο Βορρά. Σαν το μακρύ ποτάμι, που ξεκινάει από τις μεγάλες λίμνες της Ιστορίας, και που δεν είναι ποτές του το ίδιο, κατά που δίδασκαν οι παλαιοί γραμματισμένοι, κι ωστόσο μένει πάντα το ίδιο σώμα και ο ίδιος προσανατολισμός».


 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*