Αγωνιστική κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για την Ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών

Δελτίου τύπου για την αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/12/2011 μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για την «Ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών στο οικόπεδο Κόκκερελ- λύση του στεγαστικού προβλήματος και της διπλοβάρδιας».

Με κεντρικό σύνθημα «Σχολείο θα το κάνουμε το οικόπεδο αυτό», μαθητές, καθηγητές και γονείς των 4 σχολείων του σχολικού συγκροτήματος Βελβενδού 47 στην Κυψέλη, προχώρησαμε σε συμβολική κατάληψη και περίφραξη του οικοπέδου Κόκκερελ, διεκδικώντας την υλοποίηση της απόφασης του 1994 για ανέγερση διδακτηρίου του 39ου Λυκείου Αθηνών και την αποσυμφόρηση του σχολικού συγκροτήματος.

Την απόφαση για ανυποχώρητο αγώνα τόνισαν όλοι οι ομιλητές: ο Πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Μπάμπης Κόκλας, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του 6ου Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών, Μαντώ Ζαμπούνη, ο Δ/ντής του 39ου Λυκείου, Δ. Αργύρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 39ου Λυκείου Ηλ. Νικολόπουλος και εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 39ου Λυκείου. Επίσης χαιρέτισαν  εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους ο Δημοτικός σύμβουλος Αθηνών Πέτρος Κωνσταντίνου, η Πρόεδρος του 6ου Κοινοτικού Συμβουλίου Αθηνών, Χριστίνα Βασιλείου και η εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου «Δράση», Μάχη Κοκκίνου. Ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της Κυψέλης.

Φτάνει πια στον εμπαιγμό. Είναι καιρός Κυβέρνηση και Δήμος Αθηνών  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να χρηματοδοτήσουν γενναία την Παιδεία, να ανεγερθούν κτίρια που να είναι σχολεία δηλαδή να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Μόνο αυτές τις ανάγκες δεν αντιμετωπίζονται με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανέγερσης  διδακτηρίου του 39ου Λυκείου, την ώρα που η Κυβέρνηση κόβει μισθούς, επιβάλλει χαράτσια και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Διεκδικούμε να επισπεύσει άμεσα η Κυβέρνηση τις διαδικασίες, να φύγουν οι καταπατητές και ο Δήμος να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών και να αναθέσει σε ειδικό μηχανικό την εδαφοτεχνική μελέτη του οικοπέδου.

Διεκδικούμε την «πολυτέλεια» του πρωινού σχολείου, σε ανθρώπινα κτίρια και συνθήκες για τα παιδιά της περιοχής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ

  • Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 30 ΛΥΚΕΙΟ, 39 ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 39 ΛΥΚΕΙΟ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ
  • Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  • 15μελή μαθητικά συμβούλια
  • πρώην διευθυντές και συνταξιούχοι καθηγητές

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*