Αριστερή Πρωτοβουλία Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: 1η Δεκέμβρη κανείς στη δουλειά

Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα. Το κοντέρ του παγκόσμιου χρέους της ιστοσελίδας του Economist, ανεβάζει τα νούμερα, κάθε λεπτό, σαν τρελό. Κεφάλαια εκτοξεύουν τα κέρδη τους στον ουρανό, εν μέσω κρίσης, την ίδια στιγμή που άλλα καταστρέφονται. Οι ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν συναίνεση για νέα μέτρα που θα σώσουν τις τράπεζες και θα ανεβάσουν την κερδοφορία των κεφαλαίων τους. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, παράνομη, διορισμένη, χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα, εκφράζει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη, με τη στήριξη ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, Κουβέλη καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του. Κι όλα αυτά κάτω από καθεστώς ταπεινωτικής «Εποπτείας», αναίρεσης βασικών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του. Την ίδια στιγμή η λιτότητα γίνεται πανευρωπαϊκός κανόνας, το σύνολο των εργαζόμενων όλων των χωρών βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί την έκρηξη του χρέους, τα δημόσια ελλείμματα, ακόμη και την πιθανή κατάρρευση ολόκληρων κρατών, προκειμένου να δώσει μιας στρατηγικής σημασίας απάντηση, στη βάση και των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του, του κέρδους και της εκμετάλλευσης: να ξεπεράσει την κρίση του υποβαθμίζοντας την εργασία, καταδικάζοντας την εργαζόμενη πλειοψηφία σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελπίδα, παρόν και μέλλον. 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ακυρώνεται πλήρως ως κοινωνικό δικαίωμα και παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο ως νέο πεδίο κερδοφορίας. Τα σχολεία μετατρέπονται σε αποθήκες κατάρτισης φθηνού εργατικού δυναμικού. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη αυξάνει αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό των διορισμών. Τα βιβλία με δόσεις, οι υποδομές (όπου υπάρχουν) χωρίς δυνατότητα συντήρησης και ό,τι ξεχωρίζει (μουσικά, αθλητικά, μετακινήσεις κ.λπ.) στην κλίνη του Προκρούστη. Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο ενισχύεται δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση‐χειραγώγηση του εκπαιδευτικού (βλ. νέο μισθολόγιο, συγκεντρωτικός ρόλος των διευθυντών).

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, των βιομηχάνων, των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας απειλεί όλους τους εργαζόμενους. Σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Η εργασιακή εφεδρεία και μελλοντικά οι απολύσεις, η μείωση των αποδοχών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι συγχωνεύσεις και η υποχρηματοδότηση, η ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και υγείας είναι η πολιτική τους για να ξεπεράσουν την κρίση φορτώνοντάς τη στις πλάτες των εργαζομένων.

1η Δεκέμβρη κανείς στη δουλειά. Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να αξιοποιήσουμε τη θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου, καθώς και το ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης που εκδηλώθηκε με αφορμή τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, και οδήγησαν σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η απεργία της 1ης Δεκέμβρη δεν θα πρέπει να είναι μία ακόμη απεργία. Αλλά μία καθολική πολιτική απεργία ανυπακοής με κύρια αιτήματα:

Να ανατραπεί η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

 • Ο λαός δεν αναγνωρίζει το χρέος, στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του. Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι αντί να ληστευτούν οι εργαζόμενοι για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των καπιταλιστών-παρασίτων.

Να μην περάσει η δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα! Κατάργηση και όχι «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε‐ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και το μηχανισμό της ΟΝΕ.

Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες Δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση.

Δουλειά για όλους. Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο και στη σύνδεση μισθού παραγωγικότητας, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Κλαδική συλλογική σύμβαση. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων στις 40 ώρες την εβδομάδα. Όχι στην πειθάρχηση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

  –  Να δωθεί  ολόκληρο το ΕΦΑΠΑΞ , καμιά μείωση των συντάξεων , προστασία των ταμείων μας. 

Εκπαίδευση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και της κοινωνίας. Όχι στο σχολείο της αγοράς! Αγώνας για ένα ενιαίο 12χρovo σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, με εκπαιδευτικούς μόνιμους, με σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση.

Απέναντι στην επέλαση κυβέρνησης ‐ΔΝΤ ‐ΕΕ καλούμε σε  

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 1ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ  

Αριστερή Πρωτοβουλία στη Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ    http://arpabelme.blogspot.com/

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*