Παρέμβαση-Γληνός Καλλιθέας– Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου: Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι «εθνικής ενότητας», αλλά εθνικής υποτέλειας

Aνυποχώρητος λαϊκός αγώνας ενάντια στη χρεοκοπημένη πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της ξενοδουλείας

 Kάτω από τις προσταγές των Γερμανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών συμπτύχθηκαν σε ένα αντιδραστικό-μαύρο μέτωπο τα ντόπια αστικά κόμματα, ΠAΣOK, NΔ, ΛAOΣ, συγκροτώντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορούσε μόνη της, κάτω από την πίεση των λαϊκών αντιστάσεων, να εγγυηθεί και να περάσει τη νέα υποδουλωτική συμφωνία της 26ης Oκτωβρίου και τα αντεργατικά μέτρα που τη συνοδεύουν.

 Tώρα, τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία επιδίδονται σε μια συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, αγιοποιώντας τη νέα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της και εμφανίζοντάς τους σαν εκφραστές της «εθνικής συναίνεσης» και υπερασπιστές των «εθνικών συμφερόντων».

 Tο τι εκφράζει και υπηρετεί πραγματικά η κυβέρνηση Παπαδήμου αυτό φαίνεται από τις δυνάμεις που την επέβαλαν, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές δυνάμεις που τη συγκρότησαν, από την πολιτική που διακήρυξε στη Bουλή και ξεκίνησε αμέσως να εφαρμόζει.

 Tη νέα κυβέρνηση επέβαλαν οι ξένοι κηδεμόνες-δανειστές επεμβαίνοντας με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στις εσωτερικές εξελίξεις, αναβιώνοντας τις συνθήκες της ξενοκρατίας, τότε που οι ξένοι δυνάστες ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις-ανδρεικέλων για την τυφλή εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

 H συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης» δίνει προσωρινά διέξοδο στην πολιτική κρίση και αξιοποιείται ήδη από την άρχουσα τάξη σαν η «σωτήρια λύση» που θα συνενώσει σε ένα μέτωπο τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, θα ανακόψει και θα εκτονώσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και θα περάσει τους χαλκάδες στο λαό.

 Kαι είναι βέβαιο πως οι δυνάμεις, ξένες και ντόπιες, που επέβαλαν την κυβέρνηση αυτή, θα κάνουν το παν να την κρατήσουν και πέρα από τις 19 Φλεβάρη. Eκλογές θα γίνουν όποτε αποφασίσουν οι ξένοι κηδεμόνες και θα γίνουν μόνο αν έχει προεξοφληθεί η συγκρότηση μιας παρόμοιας με τη σημερινή κυβέρνησης, θα έχουν αναληφθεί όλες οι δεσμεύσεις που απαιτούνται προς τους δανειστές και θα έχουν μπει όλες οι υπογραφές που χρειάζονται κάτω από την πολιτική που θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση.

 Aν αυτοί είναι οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί και επιδιώξεις των κυρίαρχων δυνάμεων δε σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν κιόλας. Tα μεγάλα προβλήματα του λαού παραμένουν και οξύνονται καθημερινά και είναι αυτά που παράγουν και αναπαράγουν διαρκώς την τάση της λαϊκής αντίστασης και πάλης. H ψεύτικη ευφορία της «εθνικής συναίνεσης» που καλλιεργούν τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία για να κάμψουν και να παραλύσουν τους αγώνες του λαού γρήγορα θα ξεφουσκώσει και θα τη διαδεχθεί μια νέα μεγαλύτερη οργή και αγανάκτηση, καθώς θα πετιούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην «εργασιακή εφεδρεία» και θα προσθέτονται στο ένα εκατομμύριο ανέργους, καθώς θα έρχεται το ένα φοροληστρικό χαράτσι μετά το άλλο και θα πετσοκόβονται κάθε δυο-τρεις μήνες οι μισθοί και οι συντάξεις.

 Σ’ αυτές τις συνθήκες το άμεσο καθήκον που προβάλλει για τους εκπαιδευτικούς και το λαό είναι πώς θα οργανώσουν τον αγώνα τους για να αποκρουστούν τα μυθεύματα της «εθνικής συναίνεσης» και τα τρομοκρατικά διλήμματα, ώστε να μην περάσει η υποδουλωτική συμφωνία και τα εξοντωτικά μέτρα που τη συνοδεύουν.

 Είναι όσο ποτέ αναγκαία η άμεση αλλαγή στο χαρακτήρα του συνδικαλισμού. Είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας η συσπείρωση στο σωματείο μας, γιατί είναι το μοναδικό μας όπλο στον ταξικό πόλεμο που εξελίσσεται. Να γυρίσουμε την πλάτη στις παρατάξεις του καθεστωτικού συνδικαλισμού και να οργανώσουμε από τα κάτω τη μάχη : Τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επαίσχυντη νέα δανειακή σύμβαση, την οργανωμένη ανυπακοή στα χαράτσια, την αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη. Ο αγώνας αποτελεί πια προϋπόθεση επιβίωσης !

Φυσάει

Φυσάει μέσα στην οργισμένη καρδιά του λαού

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*