Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξη εκπαιδευτικών

Με τις αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις σχεδιαζόμενες απολύσεις, τη δημιουργία ενός μεσαίωνα που ετοιμάζει η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για όλο το λαό, δημιουργείται από το ίδιο μπλοκ και ένα αυταρχικό κράτος για να στηρίξει όλες αυτές τις πολιτικές και να πνίξει τη φωνή του λαού που εξεγείρεται.

Στο πλαίσιο αυτό πέρα από τη χρήση ωμής κρατικής και παρακρατικής βίας, για να αντιμετωπίσει τον εξεγερμένο λαό, το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα διώκουν τον αγωνιστή δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια».

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη. Χαρακτηριστικά στο χώρο της εκπαίδευσης σημειώνουμε τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα, τη δίωξη του αιρετού στη Γ΄ Αθήνας Παντελή Βαϊνά, την κλήση σε απολογία του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ Παύλου Αντωνόπουλου, την κλήση σε απολογία του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα με παραγγελία της ίδιας της υπουργού.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστικές διώξεις που επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, Yπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν, τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων. Στοχεύουν στη δημιουργία εργαζομένων με σκυφτό το κεφάλι που θα είναι πειθήνια όργανα της διοίκησης.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο λαός δεν εκφοβίζεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού μετατρέπεται σε τσουνάμι που παρασύρει την πολιτική της, τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής και όλο το πλέγμα κυριαρχίας τους. Ας τρέμουν. Κανείς δεν θα γλιτώσει από τη λαϊκή θέληση για αλλαγή. Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, την επιβίωση τους, την αξιοπρέπεια τους και τους συναδέλφους τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.
Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους.

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Β. ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

Τηλέφωνα: 22810 82239, FAX: 2281087222, 

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Ταχ. Θυρίδα 71, 84100 ΣΥΡΟΣ, E-MAIL:  mail@elme-syrou.kyk.sch.gr 

  

  Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Π. Παπαμιχαήλ                                 Π. Νομικός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*