Ε’ ΕΛΜΕ: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ προτείνουν εκλογές στην προεκλογική περίοδο, πριν τις βουλευτικές εκλογές!

Καταγγελία από την Αγωνιστική Παρέμβαση – Αγωνιστική Κίνηση Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15/11, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ  πρότειναν οι εκλογές της ΕΛΜΕ να διεξαχθούν στις 19 Ιανουαρίου, δηλαδή,  την περίοδο λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές! Οι ίδιοι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ( 8/11), συμφώνησαν οι εκλογές να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα και στις  ημερομηνίες μεταξύ των ημερών της  Τρίτης 13/12 και Πέμπτης 15/12. Τώρα θέλουν να αλλάξουν την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. 

Η νέα πρότασή τους προφανώς και έχει σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις. Ο  σχηματισμός της τρικομματικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των πολιτικών τους φορέων επιθυμούν να αξιοποιηθεί για παραταξιακά  τους οφέλη. Η ΠΑΣΚ ευελπιστεί, κερδίζοντας χρόνο και μέσω της καλλιέργειας ενός συναινετικού κλίματος που επιδιώκεται να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, μήπως πετύχει μια στοιχειώδη επανασυσπείρωση των μελών της. Η ΔΑΚΕ επιδιώκει να αποκλιμακώσει  τους τριγμούς που δημιουργεί στα μέλη της η ένταξη του πολιτικού της φορέα και επίσημα πλέον στις καταστροφικές για τον τόπο και τους εργαζόμενους μνημονιακές δυνάμεις, μέσω της  χρονικής απομάκρυνσης από τις αποκαλυπτικές αυτές αποφάσεις.

Ο παραταξιακός ωφελιμισμός  κυριάρχησε στις προτεραιότητες της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Η προώθηση των αρχών λειτουργίας  του σωματείου με κριτήριο την αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού μας κινήματος από τα κόμματα και την κρατική εξουσία δεν τους αφορά. Προσβλέπουν να ευνοηθούν από την βουλευτική εκλογική περίοδο, αφού τα κόμματά τους εν αναμονή της διεξαγωγής των  εκλογών θα επιδιώξουν τη συσπείρωση και  τη δραστηριοποίηση των μελών τους και αυτό θα ήθελαν να εκφραστεί και στις εκλογές της ΕΛΜΕ.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτη για τα ήθη του συνδικαλιστικού μας κινήματος την υλοποίηση μιας τόσο απαράδεκτης πρακτικής που θέλει τους συναδέλφους να ψηφίζουν με αποκλειστικό κριτήριο την κομματική τους ένταξη και όχι τη συνεισφορά του καθενός στην προώθηση των προβλημάτων του κλάδου. Είναι η ίδια πρακτική που θέλει, αντί να καταδικάζεται και δια της ψήφου η αδράνεια και η απραξία των παρατάξεων τους, καθώς  και η αρνητική τους στάση στη διαμόρφωση  ενός αποτελεσματικού συνδικαλιστικού κινήματος, να επιβραβεύεται ως έκφραση των επιδιώξεων του πολιτικού τους φορέα.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά οι εκλογές της ΕΛΜΕ να μετατραπούν σε απόλυτη μικρογραφία των βουλευτικών εκλογών. Τα σωματεία δεν πρέπει να μετατρέπονται  σε χώρους κομματικής χειραγώγησης, αλλά σε πόλους συσπείρωσης και διεκδίκησης όλων των εργαζόμενων. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας  να αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι ως  εντολοδόχοι εξουσιών(κομματικών και άλλων). Όλα τα μέλη του σωματείου είναι ισότιμα  και πρέπει να συμβάλλουν για μια ουσιαστική λειτουργία του σωματείου, καθώς  και στη χάραξη μιας άλλης συνδικαλιστικής πορείας. Θα εναντιωθούμε, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους, οι εκλογές να γίνουν στις ημερομηνίες που πρέπει και σε απόσταση από τις βουλευτικές εκλογές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρέμβουν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι έχουμε θέσει στο Δ.Σ. δύο σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με τις εκλογές,  τα οποία και σε προηγούμενες εκλογές, αλλά και σε Γενικές Συνελεύσεις έχουν απασχολήσει τον κλάδο και στα οποία πρέπει να πάρει θετική θέση:

Το ένα αφορά τη μείωση της συνδρομής, στο οποίο εκφράστηκε θετική διάθεση από τα μέλη του Δ.Σ. και μένει να συζητηθεί το ποσό της μείωσης. Το άλλο αφορά την εφορευτική  επιτροπή τα μέλη της οποίας δεν θα πρέπει να πληρώνονται. Στο ζήτημα αυτό, δεν βρήκαμε θετική ανταπόκριση από τα μέλη του Δ.Σ. Από την πλευρά μας στις εκλογές της ΟΛΜΕ, ανταποκριθήκαμε στην καταστατική αρχή της εθελοντικής συνεισφοράς με τη συμμετοχή πέντε συναδέλφων, μέλη του σωματείου που πήραν μέρος στην εφορευτική επιτροπή χωρίς αμοιβή και αντιστοιχούσαν σε αριθμό, στα μισά της μέλη. Θα επιδιώξουμε με τη συμβολή των  συναδέλφων να το ξανακάνουμε και καλούμε όλες τις παρατάξεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*