Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσ/νίκης: ΟΧΙ στις διώξεις διαδηλωτών!

Στη Θεσσαλονίκη στις 28 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η νεολαία και κοινωνικοί-πολιτικοί φορείς και χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Το «μαύρο» μέτωπο που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή του ΛΑΟΥ προσπαθεί τώρα να τον εκδικηθεί

ΟΧΙ στις διώξεις διαδηλωτών!

 Ήρθε η ώρα ξανά για ένα μεγάλο, για ένα αποφασιστικό «Όχι» του λαού μας. Σαν κι αυτά που κρίνουν την πορεία της ιστορίας. Σαν κι αυτά που έχει πει ο λαός μας όπως τον Οκτώβρη του ’40 ενάντια στο φασισμό, όπως αργότερα, όταν υψώθηκε η σημαία της αντίστασης, τον Δεκέμβρη, στο δεύτερο αντάρτικο, στα Ιουλιανά, στο Πολυτεχνείο.

Η ζωή έχει δείξει ότι όταν ένας λαός ξεσηκώνεται, δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να τον σταματήσει.

Έτσι και τώρα. Τα αρπακτικά των τραπεζών, των αγορών, του κεφαλαίου, πολυεθνικά και ελληνικά, με γενικό επιτελείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και αιχμή του δόρατος τα οικονομικά τεθωρακισμένα του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ, προελαύνουν σε όλη την Ευρώπη, καταπατούν εργατικές κατακτήσεις, κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές ελευθερίες, στήνουν κυβερνήσεις μαριονέτες, όπως στη χώρα μας και στην Ιταλία

Τότε ήταν τα SS, τώρα τα CDS της χρεοκοπίας. Απειλούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους όμηρους σε ένα εργασιακό Νταχάου διαρκείας.

Το νέο «Όχι» είναι αναγκαίο, για να μη βρεθεί ο εργαζόμενος λαός σε ένα κοινωνικό σκοτάδι χωρίς τέλος. Για να ανατρέψει τη σύγχρονη χούντα συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και να πάρει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του.

Παραμονή του Πολυτεχνείου και η συγκυβέρνηση των μνημονιακών κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και (των νοσταλγών της χούντας) ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: όχι μόνο στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά στερεί, ποινικοποιεί και το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, να διαδηλώνει!

Σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες πρωτοφανούς μαζικότητας, φαντασίας και αποφασιστικότητας. Συμμετείχαν κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρωτοβουλίες κατοίκων και αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα από το λαό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η συγκλονιστική στάση των μαθητών.

Έτσι και στη Θεσσαλονίκη στις 28 του Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η νεολαία και κοινωνικοί-πολιτικοί φορείς και χιλιάδες διαδηλωτές που βρεθήκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα είπαν το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή της χώρας μας.

Όμως το «μαύρο» μέτωπο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και τραπεζιτών που συστάθηκε όπως-όπως για να αναχαιτίσει την ασυγκράτητη οργή του λαού προσπαθεί τώρα με διώξεις να εκφοβίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές και κυρίως να ανακόψει καινούργιες αντιστάσεις

Κορυφαίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα ο σχηματισμός δικογραφίας παραμονές Πολυτεχνείου (!!!) σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε τις τυπικές και υποκριτικές φιέστες σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του μαχόμενου λαού! Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταμάτησαν καμιά παρέλαση. Αντίθετα έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Είπε ΟΧΙ στη σύγχρονη εισβολή και κατοχή που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, τα «τάνκς» της «αγοράς» και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας .

Χιλιάδες λαού ήμασταν εκεί, συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις,

ας μας συλλάβουν όλους!

Να ’ναι σίγουροι πως, όπως το ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στις παρελάσεις, που έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, έτσι και με τους μαχητικούς αγώνες σε κάθε χώρο θα ανατρέψουμε και τη νέα εθνοσωτήρια κυβέρνηση.

Κι αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι κυβερνώντες, γι αυτό και ποινικοποιούν κάθε αγώνα, από την απεργία ως τη διαδήλωση. Τρέμουν γιατί ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Δεν περνάει ο φασισμός! Οι νέοι Νοέμβρηδες θα είναι νικητές!


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*