Α’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής: Οργανωμένα ο λαός να μην πληρώσει τα χαράτσια

Η οργή που νιώθουν οι λαϊκές οικογένειες καθώς φτάνουν εν μέσω εκβιασμών και απειλών το ένα μετά το άλλο τα εξοντωτικά χαράτσια της εφορίας και της ΔΕΗ είναι απολύτως δικαιολογημένη, όπως νόμιμη για το λαό και δίκαιη είναι η άρνηση τους να τα πληρώσουν. Είναι πράξη που δηλώνει να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, να μπει τέλος στις θυσίες για τα κέρδη, την κρίση της πλουτοκρατίας, τη σωτηρία της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Αποδείχτηκαν θρασύτατα ψέματα και εκβιασμοί όσα έλεγε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος, ότι το μνημόνιο και τα χαράτσια τα επέβαλαν για να αποφύγουν τη χρεοκοπία που τώρα παζαρεύουν στήνοντας νέο σφαγείο για το λαό.

Ντροπή και φόβο πρέπει να νιώσουν αυτοί που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στην απόγνωση, όχι ο λαός που υποφέρει και αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι. Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορήσει, να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες.

Πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο οργανωμένα σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο και σε κάθε γειτονιά πρέπει να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και οργή, σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες.

Χρειάζεται οργανωμένη απάντηση πληρωμής με συνελεύσεις και αποφάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία παρεμπόδισης των παραπάνω αντιλαϊκών μέτρων

Περιστέρι 7/11/2011

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ»

email: aelmedytattikis@yahoo.gr


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*