Δευτέρα 12/12 2μμ πανελλαδική ημέρα δράσης στο ΥΠΑΙΘ και στις ΔΔΕ για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

  • Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι ως πολιορκητικός κριός της αξιολόγησης

 Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε σε αλλεπάλληλα επεισόδια την προσπάθεια της κυβέρνησης και τηςυπουργού Παιδείας να κάμψει τη θαρραλέα αντίσταση του κλάδου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Αφού έσυρε σε δικαστήρια ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, πλέον έχει μπει σε εφαρμογή ένα καινούριο σχέδιο: αυτό της τρομοκράτησης μεμονωμένων συναδέλφων/φισσών, αλλά και του πιο «ευάλωτου» κομματιού της εκπαιδευτικής κοινότητας, των νεοδιόριστων.

Ειδικά για τους νεοδιόριστους, στις 28/11 η υφυπουργός Παιδείας Μακρή ανακοίνωσε στη βουλή ότι θα ανακληθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης που εξέδωσαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν διετία από την πρόσληψή τους. Και πρόσθεσε ότι απόφαση της υπουργού παιδείας είναι να εφαρμοστούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ – ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους!

Είναι εξοργιστικό να τιμωρείται και να εκβιάζεται η νέα γενιά του κλάδου, αυτοί/ες που περιφέρονταν για χρόνια σε όλη την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι, καλύπτοντας τα κενά των σχολείων! Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν ως πολιορκητικός κριός της αξιολόγησης. Μαζί τους θα παλέψουμε για την άμεση, ακώλυτη μονιμοποίησή τους, χωρίς καμία σύνδεση με την αξιολόγηση.

Δεν θα επιτρέψουμε στο ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στο γκρέμισμα των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι διατάξεις του ν.4823 που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση δεν έχουν εφαρμοστεί σε κανένα στάδιο και επίπεδο. Στην οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν θα απαντήσει και θα την αποτρέψει. Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Γι΄ αυτό τη Δευτέρα 12/12 συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης, με κινητοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτ(ρι)ών στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ και στις περιφέρειες/διευθύνσεις εκπαίδευσης στην επαρχία.

 Απαιτούμε:

  • Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.
  • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.
  • Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.
  • Κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.
  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.
  • Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*