ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 05/11, ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ανήσυχη από τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών για αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, διαθέσεις που φαίνονται στα σχολεία όσο πλησιάζει η 5η Νοέμβρη, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι 45 ΕΛΜΕ –τις οποίες δεν κατονομάζει και χαρακτηρίζει ως τη “βάση” του κλάδου- καλούν σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Είναι βέβαια παράδοξο η συμμαχία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ να νιώθει την ανάγκη να δώσει το συνολικό αριθμό των ΕΛΜΕ που τη στηρίζουν (γιατί άραγε;) και να θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα παρουσιάσει τη βούληση της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, της πιο δημοκρατικής και αμεσοδημοκρατικής στη χώρα δεν παίρνονται από κάθε ΕΛΜΕ χωριστά και αθροίζονται στη συνέχεια, αλλά από τις Γ.Σ. ή τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ που συμμετέχουν μέσω των εκπροσώπων τους στη ΓΣ των προέδρων (εκπροσώπων) των ΕΛΜΕ πανελλαδικά και η οποία αποφασίζει τελικά! Τη Γ.Σ. των προέδρων όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ την είχε προκηρύξει την ανέβαλε – ακύρωσε, με το αστείο επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να βρει αίθουσα στην Αθήνα!!! Όμως, για τη σύσκεψη των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα βρέθηκε σχολείο με σύγχρονη αίθουσα για πάνω από 200 άτομα δίπλα στο Μετρό! Προκειμένου λοιπόν να μην έχουν μια ενοχλητική ψηφοφορία που θα ανέτρεπε την απόφαση του Δ.Σ., δεν την άφησαν να γίνει καθόλου και εκ των υστέρων μιλάνε για 45 ΕΛΜΕ τις οποίες δεν κάνουν τον κόπο να κατονομάσουν! Αντίθετα οι 37 ΕΛΜΕ που καλούν σε αποχή είναι γνωστές και διακινούν και σχετική αφίσα με τα ονόματά τους. 

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ με τη σπουδή που δείχνουν να στηρίξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία αναιρούν όχι μόνο τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και τις αποφάσεις του κλάδου που σε αλλεπάλληλες Γ.Σ. των προέδρων έχει αποφασίσει τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Στην πραγματικότητα με τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη ανοίγει το δρόμο για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και στα συνδικάτα, με αντάλλαγμα τις θέσεις των δύο αιρετών (της μειοψηφίας δηλαδή) στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Επιμένουμε ότι το διακύβευμα είναι πιο σημαντικό από την κατάκτηση της μειοψηφίας στα υπηρεσιακά συμβούλια: κρίνεται το αν θα υπάρχουν κανονικές εκλογικές διαδικασίες και όχι νόθες ηλεκτρονικές καρικατούρες, το αν θα υπάρχουν ζωντανά και δραστήρια σωματεία και όχι απονεκρωμένες ενώσεις που απλά θα καταγράφουν συσχετισμούς με το πάτημα κουμπιών από τον καναπέ, το αν σε τελική ανάλυση θα μπορούμε να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση! Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα και απέχουμε το Σάββατο από τις ηλεκτρονικές εκλογές! Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαζική αποχή τους να στείλουν και πάλι ηχηρό μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας»!

ΕΚΛΟΓΕΣ μόνο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

για να έχουμε ομοσπονδία, σωματεία, αιρετούς μπροστά στους αγώνες!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*