Τρίτη 15/11: Ανθρώπινη αλυσίδα στα Προπύλαια για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Με απόφαση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., την οποία υιοθέτησε η 4^ Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων Δ.Ε.Π., διοργανώνεται εκδήλωση για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας γύρω από το Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου (Προπύλαια) και την παράλληλη διανομή έντυπου υλικού για την ενημέρωση της κοινής γνώμης

την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Πρυτάνεων, η οποία ορίζει το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2011 ως «Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου». Καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. του Ε.Κ.Π.Α., το διοικητικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι λοιποί εργαζόμενοι. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους έδρες των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας επιθυμεί να δηλώσει την απόφαση της να υπερασπιστεί σθεναρά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το επίπεδο των σπουδών και το μέλλον των φοιτητών του, τα οποία απειλούνται από το νέο νόμο-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και παράλληλα να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτα χαμηλή χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, τις εξευτελιστικές απολαβές των μελών Δ.Ε.Π., τις απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων Π.Δ. 407/80, την αναβολή των διορισμών 390 εκλεγμένων από διετίας συναδέλφων, και την επαπειλούμενη εργασιακή εφεδρεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*