Μπροστά στις εκλογές στις ΕΛΜΕ: Κάνε την πραγματικότητα να μην είναι αυτονόητη!

Κάνε την πραγματικότητα να μην είναι αυτονόητη!

Άλλαξε το τοπίο!

Χτίζουμε Σωματεία που ενώνουν – αγωνίζονται – νικούν!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι φετινές εκλογές στις ΕΛΜΕ, που πραγματοποιούνται έπειτα από δύο χρόνια, διεξάγονται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως η εγκληματική διαχείρισή της από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ, επιτάχυνε με ραγδαίο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβερνητική επίθεση, σαν η πιο ακραία μορφή της γενικής επίθεσης του κεφαλαίου στις δυνάμεις της εργασίας, έκλεψε δικαιώματα, εισοδήματα, αξιοπρέπεια, μορφωτικά δικαιώματα δεκαετιών,επέφερε συντριπτικά χτυπήματα στο Δημόσιο Σχολείο, τσάκισε τη Δημόσια Υγεία οδηγώντας σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία.Γύρισε το ρολόι της Ιστορίας σχεδόν δύο αιώνες πίσω επιβάλλοντας συνθήκες ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα, καταργώντας ουσιαστικά το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, βάζοντας τα συνδικάτα στο γύψο, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, μετατρέποντας τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στη διαδήλωση και την απεργία σε ιδιώνυμο αδίκημαόπου οι «ενοχλητικές» απεργίες θα απαγορεύονταικαι οι απεργοί θα επιστρατεύονται.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση υπόσχονται έξοδο από την κρίση. Όμως η κρίση δεν είναι κάτι αόρατο ή ουδέτερο είναιη υποταγή στο κεφάλαιο, την Ε.Ε, τον ΟΟΣΑ, είναι οι αντιλαϊκοί νόμοι, η ανεργία, η μόνιμη λιτότητα, είναι το σαρωτικό κύμα της ακρίβειας, της κερδοσκοπικής δηλαδή επίθεσης μιας χούφτας επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού,που εξανεμίζει τους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, φέρνοντας ένα νέο κύμα βίαιης φτωχοποίησης.Κρίση είναι τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, οι συγχωνεύσεις, οι ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση, η αξιολόγηση που θα εμπεδώσει τον αυταρχισμό, τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία μέσα στα σχολεία, την κατηγοριοποίηση, αλλά και νέες απολύσεις.Το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου μπορεί και πρέπει να ανατραπεί! Όχι με «αυτόκλητους» σωτήρες και τις αυταπάτες των κοινοβουλευτικών εναλλαγών, αλλά με μαζικούς λαϊκούς αγώνες!

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα σωματεία μας είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθούν, να ισχυροποιηθούν να υψωθούν σε πύργους αντίστασης και πάλης ενάντια στην πολιτική που σαρώνει το Δημόσιο Σχολείο, τα κοινωνικά αγαθά, που χτυπά τα εργασιακά μας δικαιώματα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας ανθρώπινης ζωής. Για να μη πεινάσει κανένα παιδί, ούτε να διωχθεί από το σχολείο.Να μη μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη, στέγη, τροφή, ρεύμα, μόρφωση.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, μέσα από τα τοπικά σχήματά τους στις ΕΛΜΕ, πρόβαλαν με σταθερότητα και συνέπεια αυτό τον αγωνιστικό προσανατολισμό, κόντρα στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, ενάντια στη λογική της αδράνειας, του «μένουμε σπίτι» και «μετά θα λογαριαστούμε»!

Σε όλη αυτή την περίοδο συγκρούστηκαν σχέδια και πολιτικές. Η μια, την οποία υπηρέτησαν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, που ως απάντηση σ’ αυτή την πολιτικήπρόβαλετην ανάγκη των μαζικών απεργιακών αγώνων που θα συγκρουστούν με την κυβερνητική επέλαση. Πρόβαλε την ανάγκη της αντίστασης και πάλης του λαού και των εργαζομένων, του μπλοκαρίσματος των μηχανισμών και των σχεδίων της εξουσίας.Η άλλη που ευθυγραμμίστηκε, προσαρμόστηκε και τελικά υποτάχθηκε σε όλες τις κυβερνητικές πιέσεις και επιλογές, ή στην καλύτερη περίπτωσηπριμοδότησε τις περιορισμένης έντασης διαμαρτυρίες, για «να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα», πουαπέφυγε κάθε προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων.

Τι είπαν ανοιχτά και δημόσια οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

  1. Δυο χρόνια τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ σαρώνει κυριολεκτικά τα πάντα στο διάβα της και αφήνει πίσω της καμένη γη και νεκρούς, είπαμε πως θα πρέπει να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη Ζωή, στην Υγεία. Την ώρα που – με πρόσχημα την πανδημία – η κυβέρνηση εξαπέλυε μια πρωτοφανή επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, με φασιστικού τύπου απαγορεύσεις, αστυνομοκρατία, καταστολή, ΜΑΤ και χημικά, η μόνη πραγματικά υπεύθυνη στάση είναι η γραμμή του μαζικού αγώνα! Ούτε υποταγμένα όπως κηρύττουν οι ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ! Ούτε όμως κρυφά – ούτε και «συμβολικά», όπως έλεγε το ΠΑΜΕ. Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας χρόνος, να εκφραστεί και να ξεσπάσει η λαϊκή οργή, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, στη μαζική διαδήλωση της Ν. Σμύρνης, να βγει μαζικά στο δρόμο του παρατεταμένου αγώνα το φοιτητικό κίνημα, ενάντια στο ν. «Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη», ώστε να αναπροσαρμόσει το ΠΑΜΕ την γραμμή του για να μην βρεθεί στο περιθώριο των αγώνων και των κινητοποιήσεων!
  2. Σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό των υγειονομικών και στα δίκαια αιτήματά τους. Βρεθήκαμε μαζί στις πύλες των ΔημόσιωνΝοσοκομείων, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Προβάλαμε την ανάγκη να ενωθούν σε κοινόαγωνιστικό μέτωπο Εκπαιδευτικοί – Γιατροί για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και Παιδείας!
  3. Από την πρώτη στιγμή προτάξαμε το σύνθημα για Ανοιχτά και Ασφαλή Σχολεία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που επέλεξε την «εύκολη» λύση του παρατεταμένου λουκέτου και τον μηδενικών υγειονομικών μέτρων. Δεν αντιμετωπίσαμε το 7μηνο lockdown στα σχολεία ως «αναγκαίο κακό» όπως έλεγαν ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, ούτε γίναμε φερέφωνα της πολιτικής του μαζικού εκφοβισμού σαν τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ.Μπροστά στην επιβολή των λουκέτων στα σχολεία, στηρίξαμε τους μαθητές σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καταγγέλλοντας όμως δημόσια την πολιτική της κυβέρνησης και το εκπαιδευτικό lockdown.
  4. Καταγγείλαμε ανοιχτά την λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», πουαξιοποιήθηκε για κάθε χρήση όπως στην περίπτωση των μαθητικών καταλήψεων, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών, και η οποίαμόνο δεινά φέρνει στη μόρφωση των παιδιών, στην ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη, που επιχειρείται να παγιωθεί στο σώμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές – συνδικαλιστικές δυνάμεις που συναίνεσαν στην επιβολή της τηλεκπαίδευσης διεκδικώντας απλώς όρους βελτίωσής της, επιμείναμε πως πρέπει μέσα από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να παλέψουμε ώστε να σχολεία να είναι ανοιχτά με μέτρα προστασίας και να μην ανασταλεί η ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία. Θυμίζουμε πως από κοινού οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ αλλά καιΠΑΜΕβρήκαν πολλά λόγια για να πανηγυρίσουν για το «πόσο καλά τα κατάφεραν οι εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση χωρίς τη βοήθεια του ΥΠΑΙΘ». Χρειάστηκε η ίδια η πραγματικότητα για να φανερώσει ότιτο συνεχιζόμενο αντίδοτο της “τηλεκπαίδευσης” απέναντι στην πανδημία έχει μετατραπεί σε δηλητήριο για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους.Χρειάστηκε ακόμα η έρευνα – καταπέλτης του ΚΕΜΕΤΕ, η οποία ανέδειξε την κατηγορηματική και συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην τηλεκπαίδευση.
  5. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ βρήκαν μια «χρυσή» ευκαιρία πάνω στο έδαφος της πανδημίας να επιβάλλουν μια ακραία αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οι απανωτοί αντιεκπαιδευτικοί νόμοι «Κεραμέως», που φέρνουν την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, προωθούν την αυτονομία της σχολικής μονάδας, επαναφέρουν το φάντασμα της «Τράπεζας Θεμάτων», εντείνουν και πολλαπλασιάζουν τους ταξικούς φραγμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ΕΒΕ, κατάρτιση και μαθητεία, ιδιωτικά κολέγια κλπ). Παλεύουμε για να συγκροτηθεί πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα με όχημα τα σωματεία μας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!
  6. Η μεγάλη και παρατεταμένη μάχη της απεργίας – αποχής που έδωσε με μαζικούς όρους ο κλάδος μας, μαζί με τους δασκάλους, ήταν καρπός της πολύχρονης προσπάθειας που ξεκίνησαν ήδη από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου 2018) μερικές δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε αντιπαράθεση με την επίσημη κοινή θέση των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και ΠΕΚ που χαιρέτησαν την αξιολόγηση «Γαβρόγλου». Παρά την ένταση της κυβερνητικής καταστολής, τη δικαστική προσφυγή της Κεραμέως και την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής και της συνδικαλιστικής δράσης ο κλάδος εξέφρασε την αγωνιστική του διάθεση να συνεχίσει τον αγώνα! Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και ΠΕΚ,αναπαράγοντας την ρητορική του φόβου,είχαν διαφορετική άποψη και με συνδικαλιστικά τερτίπια επέβαλαν το κλείσιμο του αγώνα, αφήνοντας μετέωρο τον κλάδο μας, γεμίζοντάς τον με οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση.Μπροστά στην αδράνεια που επέβαλε η συνδικαλιστική πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ, αναλάβαμε πρωτοβουλία, που αγκαλιάστηκε από 36 ΕΛΜΕ, για νέες Γενικές Συνελεύσεις και Ολομέλεια Προέδρων (27/11) ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας.Ταυτόχρονα, στηρίξαμε έμπρακτα την πρωτοβουλία ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση, και να κάνουνπράξη την κήρυξη απεργίας – αποχήςστα σχολεία των περιοχών ευθύνης τους, υιοθετώντας μια γραμμή άμεσης αποφασιστικής σύγκρουσης και όχι υποταγής ή σιωπής. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καθυστέρησαν να συνταχθούν αποφασιστικά με την απεργία –αποχή μετά την δικαστική απόφαση. Ακόμα στάθηκαν απέναντι στην πρωτοβουλία αυτή που σκοπό είχε όχι να εγκλωβιστεί στο τοπικό επίπεδο, αλλά να δώσει φτερά, αυτοπεποίθηση,να διαμορφώσει πλατύ αγωνιστικό ρεύμα απεργίας – αποχής από τιςίδιες τις ΕΛΜΕ, αλλάζοντας όχι μόνο την άμεση και τοπική πραγματικότητα αλλά λειτουργώντας παραδειγματικά να παρασύρει, να παρακινήσει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση. Ερωτηματικά ακόμα δημιουργεί η θέση του ΠΑΜΕ πως «δεν έχουν φετίχ με καμία μορφή πάλης». Συναινούν μήπως με τα διαβόητα «ενιαία κείμενα» που προτείνουν οι ΣΥΝΕΚ; Σε κάθε περίπτωση η σταθερή και αταλάντευτη θέση των Παρεμβάσεων είναι πως η απεργία – αποχή αποτελεί μονόδρομο για το εκπαιδευτικό κίνημα και πρέπει να συνεχιστεί παρά την κυβερνητική καταστολή!
  7. Με εργαλείο το νόμο «Χατζηδάκη» η κυβέρνηση εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στα σωματεία, στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θέλει να υποτάξει κάτω από τον απόλυτο έλεγχό της το συνδικαλιστικό κίνημα, να ποινικοποιήσει την απεργία. Το εκπαιδευτικό κίνημα βίωσε άλλωστε τις συνέπειες του ν. «Χατζηδάκη» στην απεργία – αποχή. Παλεύουμε για να ανατραπεί συνολικά το αντεργατικό έκτρωμα! Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να εφαρμόσουν καμία διάταξή του, να μην φακελώσουν τα μέλη τους. Οι ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες είναι το οξυγόνο μας και δεν το απεμπολούμε. Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα έχει χρέος να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, με σημαία τη λογική «όλοι για έναν, όλοι για όλους».Αν όλη η Ελλάδα μπορούσε να γίνει «Cosco, eFood, Φοιτητές, Καθηγητές, Ναυτεργάτες…», με κοινές εκδηλώσεις, συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συντονισμένες απεργίες σήμερα θα αναπνέαμε «άλλον αέρα»!
  8. Μπροστά στο παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια και στο οποίο συναίνεσαν όλες ανεξαιρέτως οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, επιμείναμε πως τα σωματεία πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, αρχαιρεσίες, Συνέδριο) σπάζοντας στην πράξη την αδράνεια. Καταγγέλλουμε την προσφυγή των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ και ΠΑΜΕ στο Πρωτοδικείο ώστε να αυτοδιοριστούν ως δοτή – διορισμένη διοίκηση ως το καλοκαίρι του 2022! Πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή ολκής! Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας το δοτό – διορισμένο ΔΣ. Να ακυρωθεί τώρα η απόφαση του Πρωτοδικείου και να πραγματοποιηθεί Συνέδριο άμεσα.
  9. Πάγια θέση μας είναι η ανασυγκρότηση των σωματείων μας με αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό. Προβάλουμε σταθερά τη γραμμή της ενότητας του κλάδου, προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμεκαι στο μαζικό συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων με πρωταγωνιστές τις Γ.Σ και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Για τις Παρεμβάσεις η ενότητα οικοδομείται και σφυρηλατείται πάνω στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, στην υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και σε όσους την υπηρετούν μέσα στο σωματείο μας. Πολλοί σήμερα επικαλούνται την «ενότητα του κλάδου» πάνω όμως στα θεμέλια της υποταγής και της συνθηκολόγησης. Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες και στο όνομα της «ενότητας» έλεγαν «ναι» στην απεργία – αποχή. Οι ίδιοι σήμερα, επικαλούμενοι και πάλι την «ενότητα» στέκονται εχθρικά απέναντι στην μαζική κινητοποίηση του κλάδου και σπέρνουν τον φόβο! Είναι οι δυνάμεις εκείνες που διακήρυτταν στα λόγια «ανυποχώρητο» απεργιακό αγώνα για να μην περάσει ο ν. «Χατζηδάκη» και την ίδια στιγμή υπονόμευσαν την απεργία στις 3/6 αποφεύγοντας κάθε προοπτική κλιμάκωσης των αγώνωνγια να συρθούν ξοπίσω από την ανυπόληπτη ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζει μια ζοφερή πραγματικότητα για εμάς, τα παιδιά μας, το Δημόσιο Σχολείο, την κοινωνία ολόκληρη. Με τα επικοινωνιακά της επιτελεία έχει βαλθεί να μας πείσει πως αυτή η πραγματικότητα είναι αυτονόητη!Με τη στάση μας ως εκπαιδευτικοί, ως εργαζόμενοι, ως τμήμα της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας ας κάνουμε την πραγματικότητα να μην είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση και όσους υπηρετούν ή ανέχονται την πολιτική της! Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στη δημιουργία ενός κινήματος που θα χαράξει μια ευρύτερη προοπτική και θα συνδεθεί με τους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή ενός συστήματος που σαπίζει.

Να αλλάξουμε το τοπίο και τους συσχετισμούς στις ΕΛΜΕ! Να δυναμώσει η ταξική πτέρυγα και οι αγώνες! Καμία αναμονή! Καμία ανακωχή!

  • Συλλογικά και ενωτικά να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης! Κάτω όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι! Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.
  • Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί! Όχι στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών που φέρνει η εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων! Αγωνιζόμαστε για δημοκρατικά δικαιώματα και παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία!
  • Να περιφρουρήσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την διαδήλωση και την απεργία! Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη.
  • Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας! Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!
  • Να παρθούν τώρα μέτρα για την πανδημία σε όλα τα σχολεία! Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων!15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα.Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – μαζικάδωρεάν τεστ για όλους – προσλήψειςπροσωπικού στην καθαριότητα – εξοπλισμός των σχολείων με υγειονομικά μέσα.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).
  • Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού.
  • Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ στα γενικά και ειδικά μαθήματαΑύξηση των εισακτέων. Η Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια θα μείνει στα χαρτιά. Καμιά σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις PISA στην Στ΄δημοτικού και Γ΄Γυμνασίου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Δουλειά με όλα τα εργασιακά – ασφαλιστικάκαι συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μαζικοί διορισμοί τώρα με βάσημε βάση το πτυχίο και προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολόγιου! Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας! Επαναφορά του ωραρίου.
  • Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ.Δ, τις υπερεξουσίες των δ/ντων, και της επιβολής του διευθυντικού δικαιώματος. Καμιά περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών
  • Κριτήρια, μόρια και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Τα πάντα στη δημοσιότητα!
  • Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.
  • Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο με πλούσιο περιεχόμενο, με την τέχνη, την κοινωνιολογία και τις ανθρωπιστικές σπουδές στο επίκεντρό του, για όλα τα παιδιά ώστε να ερωτεύονται τη ζωή, να αναζητούν σ’ αυτήν την ομορφιά και να δημιουργούν. Όχι σχολεία που κατηχούν ο τεχνοκρατισμός, η αποσπασματικότητα και η τυποποίηση, οι «άριστοι» που «δεν είδαν – δεν ξέρουν» και οι κανόνες της αγοράς. Που θα ανθίζουν τα αισθήματα και οι κλίσεις όλων των παιδιών και δεν θα βιάζεται κάθε προσδοκία τους!.
  • Αύξηση των δαπανών τώρα στην Παιδεία και όχι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία. Δεν είμαστε επαίτες χορηγών και εισπράκτορες αντίτιμου στα σχολεία.

Με μαζικούς αγώνες να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Στις εκλογές των ΕΛΜΕ στήριξε με την ψήφο σου τα σχήματα των

Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*