Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ 25ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΚΑΙ ΟΙ Γ.Σ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα από την αντίστοιχη του 2020 αποφάσισε με ποσοστό 92,3% την την επικαιροποίηση και την διεύρυνση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως προβλέπονται από τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους 4692/20 και 4823/21 που ψήφισε η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ.

72 ΕΛΜΕ (έναντι 6 ΕΛΜΕ που ψήφισαν λευκό), αποτυπώνοντας τις αποφάσεις των Γ.Σ., τις συζητήσεις όλων των εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, τις ως τώρα μαζικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που αρνούμενοι να γίνουν «αυτόχειρες» αποφάσισαν απεργία – αποχή και επικύρωσαν την θέληση τους να σταθούν απέναντι στον τρόμο, τις απειλές, και την αυθαιρεσία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ με την αρωγή των Μ.Μ.Ε, καθώς και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:

  • την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού, αποδοκιμάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να διαμορφώσει υποταγμένους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς, αποστειρωμένους από τα κοινωνικά δρώμενα και την μάχη ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούν μορφωτικές ανισότητες.
  • ένα σχολείο Δημόσιο και Δωρεάν που να χωρά όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών.
  • τη Δημοκρατία των Γ.Σ. και των Σ.Δ. ενάντια στην επιβολή και την καταστολή.
  • ένα σχολείο που θα εντάσσει και θα μορφώνει ενάντια στα μέτρα που προωθούν τον ανταγωνισμό, την μορφωτική λιμοκτονία και την απόρριψη με Τράπεζες θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις τύπου PISA, που αρνείται να θεωρεί τον μαθητή πελάτη, το μάθημα εμπόρευμα, το σχολείο επιχείρηση.

Συνάδελφοι,

Ο φόβος αποτυπώνεται στα πρόσωπα των κυβερνητικών στελεχών, καθώς βλέπουν ανθρώπους και συλλογικότητες που αναζητούν και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους ενάντια στην ταπείνωση και την υποτίμηση. Οι κυβερνώντες θεωρούν πως είναι αποκλειστικό δικαίωμα των γόνων τους οι σπουδές και η μόρφωση, στηρίζοντας τα ιδιωτικά κολέγια, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς, προωθώντας το σχολείο «των λίγων και των εκλεκτών». Ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία θα εντείνουν την επίθεσή τους ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο επιβάλλοντας νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, επιστρατεύοντας την καταστολή, και προκαλώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και εκμεταλλευόμενοι όλες τις εφεδρείες που διαθέτουν.

Γι’ αυτό Συσπειρωνόμαστε – Συντασσόμαστε ώστε να μπει στο περιθώριο η πολιτική τους!

Να νικήσει η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ σε όλους τους συλλόγους Διδασκόντων!

Δημιουργούμε τους όρους, εξηγούμε, ενημερώνουμε την κοινωνία, προωθώντας την ενιαία πάλη με Γονείς και Μαθητές.

Είμαστε σε ετοιμότητα αναζητώντας απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα τι κάνουμε «μετά» με νέες Γ.Σ , συζητήσεις, που θα περιλαμβάνουν ένα πολύμορφο αγώνα με απεργίες, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια!

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *