Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη!

Πάρτε τώρα μέτρα για τα σχολεία!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Τα σωματεία σε θέσεις μάχης – Συμμετέχουμε μαζικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 15 Σεπτέμβρη!

Μετά από το σχεδόν ένα χρόνο λουκέτου στην εκπαίδευση εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, αρνήθηκαν πεισματικά να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγειονομικής προφύλαξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ούτε και φέτος ικανοποιούν τα στοιχειώδη αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για 15 μαθητές στα τμήματα, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία, για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα κλπ. Με όχημα το αντιδραστικό δόγμα τα «ατομικής ευθύνης», προσπαθούν να συγκαλύψουν τις – αποκλειστικά – δικές του εγκληματικές ευθύνες και να τις μεταθέσουν στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους.

Παράλληλα η κυβέρνηση κλιμακώνει την αυταρχική πολιτική της γενικεύοντας το διχαστικό και εκδικητικό μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, μετά τους υγειονομικούς, τώρα και στους εκπαιδευτικούς, με έμμεσο προς το παρόν τρόπο. Υποχρεώνει όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν εμβολιαστεί να επιβαρύνονται αποκλειστικά με το κόστος των δύο τεστ ανά εβδομάδα, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα την είσοδο στις Δημόσιες Δομές Υγείας, αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, τη στέρηση μισθού και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύει ακόμα περισσότερο τον αναγκαίο μαζικό εμβολιασμό του λαού αλλά και τα ίδια τα εμβόλια που αποτελούν μια πολύ σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας και ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας. Χτίζει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς στο οποίο κάθε «έκτακτη συνθήκη» θα αξιοποιείται ως εργαλείο για να χτυπηθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επιστρέφουν πίσω στα σχολεία σε ένα τοπίο αγνώριστο σε άκρως αντιδραστική κατεύθυνση. Μετά την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την διαβόητη «τράπεζα θεμάτων», το ταξικό λεπίδι της ΕΒΕ που έκλεισε την πόρτα της πρόσβασης στα ΑΕΙ σε 40.000 υποψηφίους – αριθμός πρωτοφανής για τα μεταπολεμικά χρονικά – και το νόμο για την ΤΕΕ που επιδιώκει να εξωθήσει χιλιάδες μαθητές προς την κατάρτιση και τη μαθητεία, το αντιεκπαιδευτικό έργο ολοκληρώνεται με το νόμο 4823 που επέβαλε η κυβέρνηση καταμεσίς του καλοκαιριού, υλοποιώντας μέχρι κεραίας όλες τις επιταγές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ αλλά και του ΣΕΒ. Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση επιταχύνει την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, ενεργοποιώντας ξανά την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ πρέπει να συναντήσουν την μαζική αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος!

Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική τους εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, προωθεί το σχολείο των «δεξιοτήτων», τη μόρφωση για λίγους κι εκλεκτούς. Στρώνει το έδαφος για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, για να αρθεί η μονιμότητα στην εργασία και να προωθήσει τις απολύσεις. Επιβάλλει νέα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των σχολείων προωθεί την ταξική κατηγοριοποίησή τους. Αφυδατώνει τη λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων, στραγγαλίζει οποιαδήποτε ελευθερία και όσα δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει στο Δημόσιο Σχολείο. Οι διευθυντές – manager σε ρόλο απόλυτου άρχοντα, οι μέντορες, οι ενδοσχολικοί συντονιστές και συντονιστές τάξεων αποτελούν τους άμεσους κρίκους υλοποίησης της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Είναι απόλυτη ανάγκη το εκπαιδευτικό κίνημα να βγει μαζικά στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας εδώ και τώρα Ανοιχτά και Ασφαλή Σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς! Να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα που πρόβαλε ο κλάδος μας! Παλεύουμε για να ανατραπεί όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης σχολικής μονάδας!

Καλούμε όλους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΟΙΕΛΕ, ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ) την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

Όλοι στους δρόμους!

Αθήνα: Προπύλαια στις 6.30μμ

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30μμ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*