Ο κλάδος έδειξε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του! Ηχηρή ήττα της Νίκης!

Ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπούν τα αντιδραστικά τους σχέδια!

Συνάδελφοι,

Η πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ δέχθηκε ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα. Από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη, τον Έβρο και τα Ιωάννινα ένας νέος άνεμος ελπίδας πνέει. Οι εκπαιδευτικοί, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, συσπειρωμένοι στα σωματεία, έπραξαν το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία, στους μαθητές και στους εαυτούς τους. Με τις αποφάσεις τους για μια ακόμη φορά διατράνωσαν τη θέλησή τους να υπερασπίσουν το Δημόσιο Σχολείο ενάντια σ’ όλες τις πολιτικές που το κατερειπώνουν, τη μόρφωση των παιδιών του λαού, την αξιοπρέπεια του Εκπαιδευτικού και τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Αναγνώρισαν ότι η κυβερνητική μεταμφίεση που ακούει στο όνομα «αξιολόγηση εκπαιδευτικής μονάδας» σημαίνει διευθυντής – μάνατζερ, σχολείο – επιχείρηση, υποχρηματοδότηση, ανταγωνισμός, χορηγοί, αδιοριστία, αμορφωσιά, χειραγώγηση, πειθάρχηση. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική επέλεξαν ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ συντασσόμενοι με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και την απουσία ζωντανών συλλογικών διαδικασιών, ο κλάδος μας συσπειρώθηκε πλατιά και μαζικά στις ΕΛΜΕ, ενάντια στην ακραία αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που απειλεί το Δημόσιο Σχολείο. Η μεγαλειώδης συμμετοχή του κλάδου στην κινητοποίηση των σωματείων αποτελεί μια πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. Τα σωματεία μας πρέπει να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση.

Οι εκπαιδευτικοί αποδείχθηκαν ανυποχώρητοι μπροστά στον κυβερνητικό αυταρχισμό γιατί καμία μόρφωση δεν προάγεται με φοβισμένους εκπαιδευτικούς. Έριξαν στο κενό τις προσπάθειες της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ που, διαβλέποντας την μαζική συμμετοχή των δασκάλων και καθηγητών στην κινητοποίηση των Ομοσπονδιών, σκαρφίστηκε κάθε είδους μηχανορραφία για να δημιουργήσει κλίμα φόβου. Διέσπειρε προφορικούς εκβιασμούς για «κυρώσεις», επιχείρησε να ενεργοποιήσει – επί ματαίω – τον κοινωνικό αυτοματισμό, εκτόξευσε απειλές ανακινώντας το θέμα της βαθμολογίας. Στην εκπνοή της προθεσμίας που έθετε η Υ/Α για την σύγκλιση των Συλλόγων Διδασκόντων και αφού όλα τα κυβερνητικά σχέδια κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος και αφού ακόμα και οι «συγγενείς και φίλοι» τους γύρισαν την πλάτη, τώρα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καταφεύγει σε παράταση των συνεδριάσεων ως τις 19 Μάρτη.

Τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα επιδιώξει να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στον κλάδο μας χρησιμοποιώντας προϊσταμένους, συντονιστές εκπαίδευσης και διευθυντές πρόθυμους να υπηρετήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, για να ενσωματώσει, να κάμψει και να ακρωτηριάσει τις αντιστάσεις του. Θα αξιοποιήσει ως «Δούρειο Ίππο» τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού για να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα του κλάδου, να υπονομεύσει την κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση.

Ο κλάδος μας πρέπει να σταθεί ανυποχώρητος σε κάθε πίεση, σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, να γυρίσει τις πλάτες του στα φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα σωματεία. Είναι φανερό ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο και βρίσκεται πλέον στο προαύλιο του ΥΠΑΙΘ.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία – αποχή! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν σταθερά και αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης! Να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στις ΕΛΜΕ! Να μην υποκύψουν στις πιθανές πιέσεις της Διοίκησης και του ΥΠΑΙΘ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μπουν αποφασιστικά στη μάχη της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να συνεχίσουν ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα για

  • Την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που επέβαλε η κυβέρνηση (αξιολόγηση, Τράπεζα Θεμάτων, ΤΕΕ, ΑΕΙ κλπ)!
  • Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με μέτρα υγειονομικής προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών!

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ πρέπει να πάρουν μαζική και αγωνιστική απάντηση ενάντια στα σχέδια για την κατεδάφιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο και οργανωμένο λαό!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*