Προκλητική ολιγωρία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ!

Με την ανυπαρξία τους βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική!

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση επιταχύνει την επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Με διαδικασίες «εξπρές» προχωρά εσπευσμένα στην ψήφιση του νομοσχεδίου που θεσπίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία, καταπατά το άσυλο, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς προωθώντας νέες δραματικές μειώσεις των εισακτέων και διαγραφές φοιτητών. Την ίδια ώρα το ΥΠΑΙΘ ενεργοποιεί την αξιολόγηση των σχολείων, καλώντας πρώτα τους Δ/ντες των σχολείων σε «ενημερωτικές συναντήσεις» ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Και όλα αυτά την ώρα που είναι σε εξέλιξη η πανδημία και η κυβέρνηση δεν λαμβάνει το παραμικρό μέτρο για την λειτουργία των σχολείων με μέτρα υγεινομικής προφύλαξης. Αντίθετα μέσω των Δ/ντων Εκπαίδευσης, των Συντονιστών αλλά και πολλών δ/ντων σχολείων, ασκεί πιέσεις και εκβιασμούς σε πολλούς συναδέλφους να καταθέσουν βαθμολογίες παρά τις εκφρασμένες παιδαγωγικές ενστάσεις τους. Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να κρύψει τις παλινωδίες της, να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης «κανονικότητας» και να προωθήσει τα μέτρα της.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ χαράσσει μια τακτική εγκατάλειψης των συναδέλφων και των αγώνων που πρέπει να δώσουμε με μαζικούς όρους. Πιο συγκεκριμένα και ενώ το ΥΠΑΙΘ δημοσίευσε ήδη από τις 20 Γενάρη την Υ/Α με την οποία ενεργοποιεί την «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας» και το σύνολο των σχολείων της χώρας και των εκπαιδευτικών βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επιβάλλει γενικό σιωπητήριο στον κλάδο. Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις έχουμε απευθυνθεί προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις 27/01 επανειλημμένα ζητώντας να ενεργοποιηθεί άμεσα η ψηφισμένη από τον κλάδο (ΓΣ Προέδρων – Σεπτέμβρης 2021) απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ(02/02) επιμείναμε στην ίδια κατεύθυνση καταθέτοντας μάλιστα και την συνολική μας τοποθέτηση πάνω στην αξιολόγηση. Στις 05/02 καταθέσαμε και νέα πρόταση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένοντας να βγει άμεσα ανακοίνωση – κάλεσμα σε απεργία αποχή. Την ίδια ώρα δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα με ανακοινώσεις τους καλούν την ΟΛΜΕ να κηρύξει την ψηφισμένη από τον κλάδο απεργία – αποχή. Ακόμα και η ΔΟΕ με ομόφωνη απόφασή της προχώρησε στην κήρυξη απεργίας – αποχής. Όμως η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ αγνοεί προκλητικά όλες τις εκκλήσεις.

Μπροστά στην ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, καλέσαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 02/02 να αποφασίσει και να καλέσει σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους την ημέρα ψήφισής του. Αυτή ακριβώς την πρόταση επαναλάβαμε στις 05/02 όπως επίσης στις 07/02 και στις 08/02, χωρίς να ανταποκριθεί καμία από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Την ίδια ακριβώς στάση κρατάει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και σε σχέση με το μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών που επιβεβαιωμένα ασκούν δ/ντες σχολείων, συντονιστές εκπαίδευσης και προϊστάμενοι σε συναδέλφους για να καταθέσουν ετσιθελικά βαθμολογίες παρά τις δίκαιες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ενστάσεις.

Συνάδελφοι,

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όλων των αποχρώσεων και πολιτικών τοποθετήσεων, επιβάλλουν με τη στάση τους ένα απαράδεκτο καθεστώς αφωνίας και ουσιαστικής ανυπαρξίας μπροστά στις κυβερνητικές προκλήσεις. Η στάση τους ισοδυναμεί με την υποταγή απέναντι στην επέλαση της κυβέρνησης. Η άρνησή τους ως και σήμερα να ενεργοποιήσουν τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις, που στηρίχθηκαν από την πλατιά πλειοψηφία του κλάδου, δεν είναι απλώς μια αντικαταστατική μεθόδευση. Είναι μια στάση που εγκαταλείπει ουσιαστικά τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων στο έλεος της κυβερνητικής πολιτικής και των «προθύμων» που σπεύδουν τώρα να εφαρμόσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Είναι μια στάση που στην πραγματικότητα ανοίγει το δρόμο στην κυβερνηση να προωθήσει όλα τα σχέδιά της ανεμπόδιστα. Είναι μια στάση που τελικά βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της!

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες, αντισυνδικαλιστικές και αντισυναδελφικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν τώρα στις ΕΛΜΕ τους, να απαιτήσουν να πραγματοποιηθούν άμεσα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν μαζικά τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση των σχολείων και στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα! Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά με αποφάσεις και στάσεις εργασίας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα!

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν είναι αήττητη!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*