Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά!

Συγκέντρωση Τρίτη 20/6/2023 στις 12:30 μμ. ΔΔΕ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου 35

Προανακριτική διαδικασία ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ την ημέρα των εξετάσεων PISA.

Η διαδικασία προανάκρισης που έχει ξεκινήσει με εντολή και πρωτοβουλία του ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου την ημέρα των εξετάσεων PISA αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και παρέμβαση.

Πρόκειται για την επιλογή της κυβέρνησης για να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και η αντίσταση των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πλήρως τον Ν. Χατζηδάκη.

Τόσο ο ΔΔΕ Πειραιά όσο και η κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκείνη την ημέρα, παρά την αστυνομοκρατία και το κλίμα τρομοκράτησης που επιχείρησαν να επιβάλουν. Αυτό που πραγματικά τους ενόχλησε είναι ότι σύσσωμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί εκείνη την ημέρα εξέφρασαν έμπρακτα την αντίθεση τους στις εξετάσεις PISA, με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά, που έχουν ως στόχο την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των μαθητών και την προώθηση της αξιολόγησης.

Continue reading

Αποχαιρετισμός στον Νικόλα Γαλιατσιάτο

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο του συντρόφου και φίλου Νικόλα Γαλιατσάτου και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Νικόλας Γαλιατσάτος γεννήθηκε στα Δεμουτσαντάτα Κεφαλονιάς το 1953. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών Φυσικός και στη συνέχεια υπηρέτησε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην αρχή στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στο δημόσιο. Κατά την θητεία του στη Δημόσια Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε και ως  Διευθυντής στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, είχε κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων και την αγάπη των μαθητών του.

Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος των ΑΠΣΚ και μάχιμος συνδικαλιστής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, την οποία και υπηρέτησε και από τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του ΔΣ, ενώ την εκπροσώπησε ως σύνεδρος και σε πολλά συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Με τη μαχητική του παρουσία έχει αφήσει τη σφραγίδα του στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Η ζωή του όλη ήταν πάντοτε συνυφασμένη με τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας, της καλοσύνης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, και βεβαίως με τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης το οποίο υπηρέτησε με εξαιρετικό τρόπο, πιστεύοντας πως το δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία. Έτσι συνέβαλε ουσιαστικά στην διαπαιδαγώγηση όσων μαθητών βρέθηκαν κοντά του στον εκπαιδευτικό του βίο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως συνεπή, τίμιο και σεμνό αγωνιστή, στρατευμένο στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.