Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή! Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Πρόταση κλιμάκωσης των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

Χαιρετίζουμε την μεγάλη απεργία της 15ης Φλεβάρη – την μεγαλύτερη από τον Οκτώβρη του 2021! Πραγματοποιήθηκαν δυναμικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ το συλλαλητήριο της Αθήνας συγκέντρωσε πάνω από 15.000 εκπαιδευτικούς! Αντίστοιχα μεγάλες ήταν και οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Για άλλη μια φορά ο κλάδος έδειξε την πλήρη αντίθεσή του στην αξιολόγηση και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Με την απεργία τους οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ο ανταγωνισμός και το σχολείο της αγοράς που υποδεικνύουν η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση, δε θα περάσουν. Όπως τα σταματήσαμε 41 χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις και 7 διαφορετικούς νόμους, το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά με το νόμο της Κεραμέως.

Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Continue reading

Όχι στην εισαγωγική επιμόρφωση διάλυσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Σε κάθε ευκαιρία το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση αποδεικνύουν ότι επιδιώκουν την επιστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων στο μεσαίωνα και χρησιμοποιούν κάθε αυταρχική μεθόδευση! Σε ένα περιβάλλον αυταρχισμού και διοικητισμού, την ίδια στιγμή που το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί την ατομική αξιολόγηση εκβιάζοντας με τη μονιμοποίηση τις/τους νεοδιόριστες/ους, κάνει απρόκλητη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και καταστρατηγεί βάναυσα το εργασιακό ωράριο θέτοντας ξανά εκβιαστικά διλήμματα. Είναι σαφές πως επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα γενιά πειθήνιων εργαζόμενων που θα εκτελούν εντολές ανά πάσα στιγμή με τον πέλεκυ της υποχρεωτικότητας και της αξιολόγησης να αποτελούν μια μόνιμη απειλή για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει την:

  • αποδοχή της παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικότερα του ορισμένου εργασιακού ωραρίου ως υποχρέωση συνδεδεμένη με τη μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • ανά πάσα στιγμή διαθεσιμότητα του/της εργαζόμενου/ης στην απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση που ορίζεται από τον εργοδότη και συνδέεται με την ατομική αξιολόγηση.
  • εμπέδωση της αντίληψης πως «ποτέ και τίποτα δε θα είναι αρκετό». Οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί έχουν εργαστεί ήδη στο Δημόσιο σχολείο ως αναπληρωτές/τριες για πολλά χρόνια, ενώ έχουν πραγματοποιήσει ανάλογη επιμόρφωση στο παρελθόν.
  • στρεβλή αντίληψη περί επιμόρφωσης μέσω τηλεδιασκέψεων, αντί για ουσιαστική βιωματική επιμόρφωση οργανωμένη από πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Continue reading

Όχι στην τηλεκπαίδευση σε κλειστά από την κακοκαιρία σχολεία

Σαν έτοιμο από καιρό, ήδη προτού ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, το υπουργείο έστελνε οδηγίες για την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας. Αυτοί που έχουν αφήσει μέχρι και σήμερα κενά στα σχολεία, δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή να καλύψουν τα κενά που θα αφήσουν οι μέρες που θα χαθούν από την κακοκαιρία.

Το υπουργείο συμπεριφέρεται σαν να μην έμαθε τίποτα από την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης τον καιρό της πανδημίας. Όχι μόνο δεν ακούει τους εκπαιδευτικούς που μιλάνε για τα μαθησιακά και όχι μόνο κενά που άφησε αυτή η διαδικασία στους μαθητές, αλλά δεν έχουν δει ούτε μία από τις εκατοντάδες διεθνείς έρευνες που μιλάνε για τις καταστροφικές συνέπειες των κλειστών σχολείων και της τηλεκπαίδευσης στην εποχή των lockdown.

Continue reading

Δήλωση των εκπροσώπων των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων σχετικά με την πρόθεση μετάλλαξης του ΚΕΜΕΤΕ σε αντιδραστική κατεύθυνση

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ την Πέμπτη 12/1/23 οι παρατάξεις ΔΑΚΕ- ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ υποστήριξαν ότι πρέπει να πιστοποιηθεί το ΚΕΜΕΤΕ ως επιμορφωτικό κέντρο από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τον ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια και σε επόμενη φάση να αναζητά χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους φορείς.

Continue reading

Εδώ και τώρα ξεσηκωμός για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση!

  • με απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, την αυτοαξιολόγηση, τους μέντορες και συντονιστές
  • με στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, ώστε κανείς αξιολογητής να μην μπει σε τάξη
  • με 48ωρη απεργία 16-17/2, συλλαλητήρια, αποκλεισμούς ΔΔΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 26/1 αποφάσισε την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων στις 11/2 στην Αθήνα (ψήφισαν ΣΥΝΕΚ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ), με θέματα την ατομική αξιολόγηση και την οικονομική αναβάθμιση του κλάδου και κάλεσμα στις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στις 9/2. Η πρότασή των Παρεμβάσεων για ΓΣ προέδρων πιο έγκαιρα, στις 4/2, μειοψήφισε.

Continue reading